Liga Nationala de Dezbateri Preuniveristare anunta programul de burse de studii pentru anul academic 2017-2018 in SUA si Marea Britanie. Programul dat ofera posibilitatea de a obtine burse de studii in scoli private din SUA si Marea Britanie.

Pentru SUA sunt urmatoarele programe de studii: ASSIST full scholarship, ASSIST Reduced Fee si DAVIS.

Programul ASSIST full scholarship ofera posibilitatea de a studia in scoli private in SUA in decurs de un an. Bursa include plata pentru studii, cazare si alimentare, bilet avion tur-retur. Elevii selectati vor achita o taxa de 2450 dolari SUA plus costul vizei si taxa SEVIS.

Programul ASSIST Reduced Fee include pe linga taxa de 2450 dolari SUA, achitarea de catre finalisti a unor cheltuieli aditionale: bilet avion tur-retur, plata pentru asigurarea medicala, achitarea cheltuielilor personale, însă nu si taxa pentru studii si cazare.

Programul DAVIS ofera posibilitatea de a face studii in decurs a 2 sau 3 ani in una din cele 5 scoli pilot cu obtinerea diplomei, si care ulterior permite continuarea studiilor universitare cu o bursa partiala in una din 86 universitati participante la program. Elevii selectati vor suporta cheltuielile de transport, viza, asigurare medicala, carti, etc.

In Marea Britanie sunt urmatoarele programe de studii: HMC full scholarship, HMC reduced fee. Ambele programe ofera posibilitatea de a face studii în școli private în Marea Britanie în decurs de 2 ani.

Programul HMC Full Scholarship oferă posibilitatea de a studia timp de 2 ani in scoli private din Marea Britanie. Bursa include plata pentru studii, cazare si alimentare. Elevii selectati vor achita o taxa de 1250 lire sterline (cei ce doresc sa calatoreasca cu pasaport EEA-1750 lire sterline), cheltuielile de transport (3 zboruri tur-retur) asigurarea medicala si viza.

Programul HMC Reduced Fee presupune plata partială pentru studii care variaza intre £5000 to £8500 pe an.

Criterii de eligibilitate:

  • Elev al clasei a X-a
  • Cunoasterea buna a limbii engleze
  • Media generala a clasei a IX-a peste 8,5
  • Participantul nu trebuie sa fi beneficiat de o sedere mai lunga de 2 luni peste hotare.

Pentru obtinerea formularelor de participare si pentru informatii suplimentare va puteti adresa la sediul LNDP sau download-uiti formularul de participare si informatii suplimentare in format .pdf de pe site-ul LNDP: www.debate.md

Termenul limita de depunere a dosarelor: 15 noiembrie 2017, orele 17:00.

Director de Program: Iulia Moldovan

Coordonator de program : Costel Guțu

Ajută-ne să distribuim acest articol: