O asistentă medicală de la Urgenţe a fost chemată la şcoală după ce fiica sa a lovit un coleg. Reacţia ei a fost neaşteptată.

Ultimul lucru pe care şi-l doreşte orice mamă este să primească un telefon de la şcoală şi să afle că fiul sau fiica sa a fost implicată într-o încăierare. Asta i s-a întâmplat unei femei din Statele Unite, de profesie asistentă medicală. Când a fost anunţat că fata sa a lovit un coleg, femeia s-a grăbit să ajungă la şcoală, pregătită să-şi pedepsească odrasla, scrie eva.ro.

Când a ajuns şi i s-a povestit ce s-a întâmplat, atitudinea mamei s-a schimbat imediat atitudinea, relatează de site-ul Inspire More. Iată povestea ei, aşa cum a prezentat-o femeia care nu a dorit să-şi dezvăluie identitatea:

“Sunt asistentă medicală. Nu avem voie să ţinem telefoanele mobile la noi, trebuie să le lăsăm în vestiar. Am fost căutată de la recepţie pentru că aveam un apel.
– De la şcoală vă căutăm. A avut loc un incident în care a fost implicată fiica dumneavoastră. Trebuie să veniţi aici.
– I s-a făcut rău? E rănită? Puteţi aştepta până îmi vine schimbul, peste două ore?
– Fiica dumneavoastră a lovit un elev. De 45 de minute încercăm să vă găsim. Chiar e ceva serios.

M-am dus la şcoală şi am dat buzna în cancelarie. Înăuntru erau fata mea, un profesor, o consilieră, dirigintele şi un băiat cu o rană la nas şi cu faţa înroşită, dar şi mama acestuia.
Dirigintele mi-a spus: – Ce bine că aţi reuşit ÎN SFÂRŞIT să ajungeţi!”
Eu: – Da, lucrurile-s cam agitate la Urgenţe.

 

Am stat în ultimele patru ore să-i cos peste 40 de copci unui copil 7 ani care a fost lovit de mama sa cu o ţeavă de fier şi a trebuit să rezolv situaţia şi cu poliţia. Scuze pentru încurcătură.

Apoi el mi-a spus ce s-a întâmplat: băiatul i-a tras sutienul fiicei mele, iar ea l-a lovit de două ori în faţă. Am avut senzaţia că ei erau mai supăraţi pe fata mea decât pe băiat. Aşa că am spus:

– Oh. Şi doriţi să ştiţi dacă voi declanşa vreo acuzaţie de agresiune sexuală asupra fiicei mele şi împotriva şcolii pentru că i-a permis lui să facă aşa ceva?

S-au uitat unul la altul şi au început să zică toţi:

Profesoara: Nu cred că a fost ceva serios.
Consiliera: Hai să nu exagerăm.
Dirigintele: Cred că n-aţi înţeles.

Atunci, mama băiatului a început să plângă. Am întrebat-o pe fiica mea ce s-a întâmplat. “M-a tras de sutien. I-am zis să se oprească, dar n-a vrut, aşa că i-am spus profesorului. El mi-a spus să-l ignor. Băiatul a tras iar de sutien şi l-am lovit. Apoi s-a oprit.”

M-am întors spre profesor:
– De ce aţi permis aşa ceva? De ce nu l-aţi oprit? Ia veniţi încoace şi staţi să vă ating şliţul de la pantaloni.
– Ce? Nu!
– Vi se pare nepotrivit? De ce n-o trageţi pe consilieră de sutien chiar acum? Să vedeţi cât de amuzant o să fie pentru ea. Sau trageţi de sutienul mamei acestui băiat. Sau de al meu. Credeţi că dacă sunt copii este amuzant?

Dirigintele a intervenit:
– Cu tot respectul, totuşi fiica dumneavoastră a bătut un alt elev.
Ia eu i-am răspuns:
– Nu.

 

Ea s-a apărat împotriva unui atac sexual al unui alt elev. Uitaţi-vă la el. E cu jumătate de metru mai înalt decât ea şi de două ori mai solid. De câte ori ar fi trebuit să-l lase să o atingă? Dacă persoana care ar fi trebuit să o ajute şi să o apere în clasă nu a intervenit, ce ar fi trebuit să facă?

Mama băiatului continua să plângă, profesorul se ferea să mă privească în ochi.

Foarte supărată, am luat lucrurile fetei şi am plecat. I-am transmis problema directorului şi am primit asigurări că se va ocupa foarte serios de asta.”

Povestea acestei mame a devenit virală pe internet, foarte mulţi apreciind modul în care ea a reacţionat, apărându-şi fiica împotriva tuturor, chiar şi a celor care ar fi trebuit să o protejeze. O lecţie de viaţă pe care toţi părinţii ar trebui să le-o dea copiilor lor şi pe care toţi profesorii ar trebui să o respecte.