12 profesori și circa 150 de studenți de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți vor fi implicați în derularea unui proiect ce prevede studierea limbii franceze de afaceri. Șase profesori care vor demonstra cea mai bună cunoaștere a limbii franceze vor beneficia de stagii profesionale la Universitatea din Strasbourg (Franța), iar zece studenți vor merge la o tabără de vară organizată de aceeași Universitate.

Este vorba de proiectul „Crearea filierei francofone la specialitatea „Administrarea afacerilor”, care va avea durata de 20 de luni. Programul este susținut financiar de Agenția Universitară a Francofoniei (AUF).

Cei 12 profesori universitari de la Catedra de Științe Economice (FȘREM) vor beneficia de un curs de limba franceză de 90 de ore. Studenții vor fi încurajați să aplice limba franceză în comunicare cu profesorii și să-și scrie lucrările și tezele de licență în limba franceză. În primăvara anului viitor, profesorii implicați în proiect vor beneficia, la Bălți, de câteva traininguri susținute în limba franceză de către doi profesori de la Universitatea din Strasbourg, instituție cu care USARB menține de câțiva ani un parteneriat.