colegii-locuriPeste 11.800 de cereri au fost depuse în cele 42 de colegii din țară după prima etapă de admitere, care s-a încheiat la 31 iulie curent. Pentru cele peste 1.100 de locuri neacoperite după prima etapă de admitere (711 în bază de studii gimnaziale şi 391 în bază de studii liceale), va fi organizat un concurs repetat în perioada 4-8 august.

Planul de admitere în colegii pentru 2014 prevede 9146 de locuri, dintre care 4585 cu finanţare bugetară şi 4561 pe bază de contract (inclusiv 180 de locuri la secția cu frecvență redusă). Cele mai multe locuri bugetare în colegii au fost acordate pentru absolvenții de gimnaziu , acestora revenindu-le 3910 locuri ( sau 82,7% din numărul total). În același timp, pentru absolvenții de liceu și şcoală medie de cultură generală au fost repartizate 675 de locuri ( sau 17,3 % din numărul total).

Reamintim că, persoanele care nu s-au înscris pentru susţinerea examenului de bacalaureat, cele care nu au promovat examenele de bacalaureat sau cele ale căror lucrări au fost anulate pentru fraudă au posibilitatea să își continue studiile în școlile profesionale sau în colegii. Aceștia pot aplica la concursul de admitere în baza certificatului de absolvire a gimnaziului și a unei adeverințe eliberate de către instituţia de învăţămînt în care şi-au făcut studiile, în care se confirmă realizarea programei de liceu.
Pentru mai multe detalii accesa-ți locuri neacoperite în colegii după primul tur de admitere