Școala Profesională, com. Bubuieci

anunţă admiterea elevilor în baza studiilor gimnaziale, medii şi liceale, la următoarele meserii:

Meseria: Apicultor

Meseria APICULTOR se adresează în special persoanelor care doresc să capete aptitudini şi competenţe în domeniul apicol, atât pentru creşterea albinelor, cât şi pentru întreţinerea lor. Meseria de APICULTOR presupune dobândirea următoarelor competenţe, ce sunt în conformitate cu standardul ocupaţional în vigoare:

Competenţe specifice ocupaţiei:

  • Pregătirea familiilor de albine pentru perioada de iernare;
  • Organizarea lucrărilor de primăvară în stupină;
  • Înmulţirea familiilor de albine;
  • Asigurarea stării de sănătate a albinelor;
  • Recoltarea şi condiţionarea produselor apicole;
  • Valorificarea produselor apicole;
  • Îmbunătăţirea bazei melifere;
  • Inventarul apicol;

În Republica Moldova apicultura s-a dezvoltat în condiţii naturale favorabile privind clima, relieful şi vegetaţia. Apicultura  este practicată în Republica Moldova din pasiune de circa 4500 de apicultori de diferite profesii şi categorii profesionale.

Meseria: Floricultor

Florile seamănă cu oamenii, fiecare ascunzînd o poveste unică… Cultivarea şi aranjarea florilor constituie o meserie frumoasă, o adevărată artă! Fiecare din noi  este un creator al frumosului. Este important să deprindem acele priceperi necesare pentru a ne valorifica aceste aptitudini. Toate florile sunt frumoase, dacă le cunoaştem, dacă ştim şi putem să le cultivăm, să le  îngrijim, să le utilizăm. Mai mult decît atît le putem spori frumuseţea prin asocierea mai multor specii (sortimente) în cadrul aranjamentelor florale. Buchetele  şi aranjamentele florale ne însoţesc în toate momentele speciale ale vieţii. Pentru a forma aranjamente florale sunt necesare cunoştinţe din diverse domenii, care pot fi  asimilate foarte uşor şi concentrate  eficient în deprinderi, este nevoie doar de dorinţă şi de pasiune pentru  flori care se regăsesc în foarte mulţi dintre noi.

Graţie acesteai meserii veţi reuşi să vă construiţi trepat  un piedistal pe care veţi putea aşeza la absolvirea şcolii cel mai frumos buchet de flori din lume!

Meseria: Bucătar

Meseria de bucătar implică o serie de provocări deloc de neglijat, de la pregătirea meniurilor până la responsabilităţile financiare. Munca unui bucătar este foarte solicitantă  atât în plan fizic, cât şi în plan mental. Ambele aspecte sunt destul de importante. Astfel, este nevoie să ştii cum să pregăteşti numeroase feluri de mâncare, să ai tehnică, să fie creativ, să comunici bine cu oamenii, să gestionezi un buget şi să ai calităţi de lider.

Bucătarul utilizează în activitatea sa diferite produse alimentare, unelte şi maşini de ajutor cărora tranformă alimentele în preparate culinare.

Meseria Vînzător produse alimentare

Activitatea comercială este aparent simplă: se cumpără produse apoi se revînd. În lanţul de distribuţie al produselor apar diverse entităţi: distribuitorul, comerciantul cu ridicata, comerciantul cu amănuntul. Unul din subiecţi prezent pe fiecare segment al distribuţiei este vînzătorul.

Vînzătorul comercializează mărfuri-  cu ridicata sau cu amănuntul: recepţionează şi depozitează marfă, aduce marfă din depozit, expune mărfurile într-o manieră estetică, atrăgătoare şi uşor accesibile  clienţilor, urmăreşte rafturile şi asigură încărcarea lor cu marfă în funcţie de vînzare, verifică zilnic valabilitatea produselor, afişează preţurile în mod vizibil, asigură igiena locului de muncă, a produselor, precum şi igiena personală, prezintă marfa clienţilor din punct de vedere calitativ, funcţional, al unităţii şi preţurile tututor articolelor, oferă informaţii despre marfa expusă, execută operaţii de încasare a contrvalorii mărfurilor, de asemene, asigură ambalarea mărfurilor, eliberează marfă.

Meseria Controlor-casier

Meseria de casier este foarte căutată în prezent de către angajatorii din sectorul de retail (supermarket-uri, Hypermarket-uri, magazine).

Casierii sunt funcţionari în serviciile cu publicul şi efectuează operaţii de casă, tratează direct cu clienţii şi le furnizează informaţii. Casierul incasează sumele plătite de clienţi pentru mărfurile sau servicii, încasează contrvaloarea mărfurilor, întocmeşte monetarul şi elibereză  bonul de casă.


Contacte
Adresa şcolii: mun. Chişinău,
com. Bubuieci, str. Livezilor, 25

022-41-48-79;
022-41-49-71;

http://www.spbubuieci.md[

%d bloggers like this: