Universitatea de Stat din Moldova (USM) este o instituţie de învăţământ superior de tip clasic şi are misiunea de a oferi studii de calitate, pregătind specialişti de înaltă calificare. Diplomele eliberate de USM sunt recunoscute la nivel internaţional, iar absolvenţii îşi realizează activitatea profesională atît în Republica Moldova, precum şi în Uniunea Europeană, Canada, SUA, şi alte ţări.

Universitatea de Stat din Moldova oferă o variată gamă de programe de studii la ciclul I (Licenţă) şi Ciclul II (Masterat), în cadrul a celor treisprezece facultăţi ale sale.

Studenţii Universităţii de Stat din Moldova, pe parcursul anilor de studii, au posibilitatea de a studia pe parcursul a unui semestru sau a unui an de la una dintre universităţile-partenere din Uniunea Europeană. USM participă activ în proiectele internaţionale, inclusive cele finanţate de către Uniunea Europeană: Erasmus Mundus, TEMPUS, FP 7, AUF, DAAD, Black Sea Basin JOP, etc.

USM este prima instituţie de învăţământ decorată cu cea mai înaltă distincţie a Republicii Moldova – „Ordinul Republicii”

Începând cu anul 2013, Universitatea de Stat din Moldova se plasează pe primul loc în topul celor mai prestigioase universităţi din Moldova, potrivit rezultatelor a două clasamente mondiale Ranking Web of Universities şi 4International Colleges and Universities (4icu.org). Aceste rezultate demonstrează faptul că Universitatea de Stat din Moldova reprezintă o instituţie de învăţământ superior competitivă, absolvenţii căreia au un spectru larg de oportunităţi de angajare.

Universitatea de Stat din Moldova beneficiază de o bază tehnico-materială modernă în domeniul educaţiei, sălile de curs sunt amenajate în stil modern, iar echipamentul performant din cadrul laboratoarelor permite o aplicare imediată şi eficientă a informaţiilor studiate. Accesul la Internet este asigurat în toate clasele de calculatoare şi zonele de Wi-Fi gratuit.

De asemenea, universitatea dispune de o bibliotecă bine dotată, cu sală de lectură înzestrată cu calculatoare conectate la Internet. Fondul de cărți este constituit din: manuale, cursuri, cărţi rare, enciclopedii, dicţionare, beletristică, publicaţii periodice din diverse domenii de instruire atât în limba română, cât şi în limbile de circulaţie internaţională.

Pentru a petrece timpului liber într-un mod cât mai plăcut şi mai sănătos, studenţii beneficiază de un centru sportiv modern, în componenţa căruia intră: un teren de handball, un teren de minifotbal, două terenuri de baschet, trei terenuri de volei, patru terenuri de bagminton, o sală de gimnastică, şi un bazin.

Studenţii de la USM au posibilitatea de a obţine o specialitate suplimentară în cadrul Facultăţii de Arte Frumoase, care se află în incinta Casei de Cultură a USM. Aici activează următoarele secţii: regie şi măiestrie actoricească (teatru academic, actor de film, teatru de revistă); coreografie (dans popular, dans modern şi dans sportiv); dirijat coral (studierea pianului); orchestrala (instrumente populare şi aerofone); folclor (studierea fluierului, cavalului, ocarinei şi a cobzei) şi artă decorativă.

CONDIȚIILE DE ADMITERE LA USM ŞI OFERTA EDUCAŢIONALĂ pentru anul de studii 2015-2016 pot fi accesate aici – USM ADMITEREA 2015  (http://usm.md/admitere/)

 

 

ALEGE USM, ASIGURĂ-ŢI UN VIITOR DE SUCCES!

TE AŞTEPTAM!