Ministerul Educaţiei din România a făcut publică metodologia de admitere pentru studii în România. Astfel, doritorii din ţara noastră vor depune actele la sediul misiunilor diplomatice ale statului vecin de la Chişinău, Bălţi şi Cahul.

Absolvenţii gimnaziilor din Republica Moldova, care vor să facă studii în liceele din România, nu vor susţine examene, ci vor fi admişi în urma concursului dosarelor. La studii vor fi acceptaţi elevii cu cele mai mari medii, noteaza Publika.

Iar pentru studii universitare va fi calculată media generală a anilor de liceu şi cea de la examenele de bacalaureat. Comisia de admitere urmează să afişeze listele cu rezultatele admiterii la sfârşitul lunii septembrie.

Anul trecut, statul român a oferit 5.000 de burse pentru elevii moldoveni, interesaţi de studii în România.

Metodologia de școlarizare a tinerilor de origine etnică română și a cetățenilor români cu domiciliul în străinătate1, în învăţământul din România, în anul şcolar/universitar 2012 – 2013

Download file: Metodologie_etnici romani 2012-2013 (PROIECT).pdfMetodologie_etnici romani 2012-2013 (PROIECT).pdf [Descarcă ]