37 de elevi olimpici, care au obţinut medalii şi diplome de menţiune la olimpiadele internaţionale şi regionale au fost premiaţi astăzi, în cadrul “Galei Olimpicilor 2011”, organizată de Ministerul Educaţiei, informează MOLDPRES.

Pe lîngă premierea elevilor olimpici, la festivitate au fost omagiaţi şi profesorii care i-au pregătit pe aceşti elevi, dar şi profesorii ai căror discipoli au obţinut performanţe la olimpiadele republicane la disciplinele de studiu. Elevilor le-au fost acordate diplome de merit şi premii băneşti, în mărime de la 2500 lei pînă la 30 mii lei.

Mihail Şleahtiţchi, ministru al Educaţiei, a mulţumit elevilor pentru performanţele obţinute, dar şi profesorilor care au contribuit la formarea acestor elevi. Ministrul a declarat că elevii olimpici sînt dovada cea mai substanţială că în Republica Moldova avem învăţămînt care poate produce calitate şi care poate fi performant.

Totodată, Leonid Bujor, consilier al Prim-ministrului Vlad Filat, a felicitat, în numele premierului, elevii premiaţi şi şi-a exprimat speranţa ca acest eveniment, care a devenit o frumoasă tradiţie în ultimii ani, să aibă continuitate. “Gala Olimpicilor este o necesitate şi o datorie morală faţă de aceşti elevi care sînt mîndria ţării noastre”, a adăugat Bujor.

În 2011, elevii moldoveni au participat la 11 olimpiade internaţionale şi regionale. În cadrul acestora, au fost obţinute opt medalii de argint, 21 de bronz, precum şi 25 de premii şi menţiuni speciale, notează MOLDPRES.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *