Ambasada Germaniei în R. Moldova a lansat astăzi la Liceul de Limbi Moderne şi Management din capitală campania de promovare a limbii germane cu genericul „Germana? Desigur!”, relatează MOLDPRES.

La eveniment au participat Ambasadorul Germaniei la Chişinău, dna Ulrike Knotz, viceministrul Educaţiei, Elena Cernei, profesori, părinţi şi elevi.

Solicitată de MOLDPRES, Ambasadorul Ulrike Knotz a menţionat că această campanie va fi organizată în peste 30 de şcoli din întreaga ţară.

Potrivit oficialului, obiectivul campaniei este de a trezi interesul elevilor moldoveni şi părinţilor acestora pentru studierea limbii germane. În acest scop Institutul Goethe din Bucureşti a instruit 20 de profesori, care îi vor învăţa pe elevi exerciţii de animaţie lingvistică. De asemenea, ei le vor prezenta copiilor limba germană prin intermediul jocurilor.

În alocuțiunea sa viceministrul Educaţiei, Elena Cernei a subliniat că este un mare avantaj pentru elevi şi părinţi de a cunoaşte o limbă a unei ţări din spaţiul Uniunii Europene. „Germania a dat mai mulţi titani ai culturii universale”, a accentuat viceministrul.

Potrivit directorului Liceului de Limbi Moderne şi Management, Zaharia Aramă, elevii de la această instituţie studiază din clasa I limba engleză, iar dintr-a III-a – limba germană sau cea franceză.

În aceeaşi zi echipa campaniei s-a deplasat şi la Liceul „Prometeu”. În zilele următoare turneul va continua cu vizite la alte şcoli din ţară – microbuzul campaniei va ajunge la Comrat, Bălţi, Edineţ ș.a.

Peste 100 de milioane de oameni vorbesc limba germană în afara ariei lingvistice germane. În R. Moldova limba germană este studiată de către circa opt mii de elevi.

http://www.moldpres.md/news/2016/04/11/16002884