Astazi se incheie concursul repetat pentru locurile rămase vacante în urma campaniei de admitere la instituțiile de învățământ superior. Startul acestuia s-a dat pe 4 august.

Cei care nu au reuşit să depună dosarele la în prima etapă de admitere, au posibilitatea să aplice în turul repetat care a început pe 4 august, noteaza TV7.

Сu cele mai multe locuri disponibile a rămas, după prima etapă de admitere, Universitatea de Stat din Moldova. Pentru tinerii care se vor înscrie în turul doi de admitere, mai există 212 locuri la buget şi aproximativ 300 de locuri cu taxă.

La Universitatea Tehnică, au mai rămas disponibile 200 de locuri în bază de contract, pentru 14 specialităţi din cele 60 propuse iniţial de instituţie. Aici, locurile bugetare au fost acoperite în totalitate.

La Academia de Studii Economice va fi organizată cea de-a doua etapă de admitere pentru prima dată. Tinerii vor lupta pentru cele peste 200 de locuri cu taxă, la şase specialităţi ale facultăţii Tehnologii Informaţionale.

La Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” mai sunt 32 de locuri libere la buget. Reprezentanţii instituţiei nu ştiu deocamdată câte locuri în bază de contract mai există.

La Universitatea de Medicină „Nicolae Testimiţeanu” nu va fi organizată etapa a doua de admitere. Aici au fost acoperite toate locurile la studii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *