Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Colegiul Europei au desfăşurat, în perioada 13-14 martie curent, pentru al patrulea an consecutiv, selecţia candidaţilor din Republica Moldova la programele de master oferite de Colegiul Europei, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE.

Anual, Comisia Europeană oferă un număr considerabil de burse ţărilor din cadrul Politicii Europene de Vecinătate. Concursul de selectare este organizat în conformitate cu criteriile stabilite de Colegiul Europei.

Obiectivul de bază al Colegiului Europei este de a pregăti masteranzi pentru serviciul public implicat în realizarea proceselor politice, economice, juridice şi internaţionale de integrare şi afaceri europene.

În cadrul întrevederii viceministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Daniela Morari, cu reprezentanţii Colegiului Europei a fost discutat nivelul de cunoaştere de către candidaţi a relaţiilor Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. În context, a fost menţionată importanţa extinderii parteneriatului, prin organizarea de cursuri/prelegeri pe subiecte în domeniul studiilor europene pentru funcţionarii publici, responsabili, la nivel naţional, de implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova–Uniunea Europeană, precum şi organizarea programelor de stagii de practică a studenţilor Colegiului Europei în cadrul ministerului.

Colegiul Europei este o universitate privată, fondată în anul 1949, la Bruges (Belgia) şi în anul 1992, la Natolin (Polonia), fiind una din cele mai veche şi prestigioase instituţii postuniversitare din Uniunea Europeană.