În data de 3 iulie, se va sustine primul examen, cel la limba şi literatura română, îl vor susţine tinerii care studiază în altă limbă decât cea de stat. 

Potrivit noilor reguli, absolvenţii vor fi verificaţi în acest an cu detectorul de metale şi în timpul probelor, nu doar înaintea lor, iar în caz de fraudare a examenului, Ministerul Educaţiei poate anula diploma de BAC. În cazul în care asupra elevului vor fi depistate obiecte interzise, lucrarea va fi anulată, iar absolventul va fi nevoit să părăsească sala, anunta Publika.

La ce facultate vrei sa studiezi?

De asemenea, pentru a promova examenul, elevii vor trebui să răspundă la 30 la sută dintre întrebări, şi nu la 25 la sută, cum a fost în 2013. Iar dacă se va demonstra că un elev a copiat la unul dintre examene, vor fi anulate şi notele de la celelalte teste, chiar dacă au fost susţinute.

Ministerul Educaţiei poate anula diploma de Bacalaureat, dacă se constată că cel care a susţinut examenul a copiat. Autorităţile au mai decis majorarea în acest an a numărului membrilor centrelor de Bacalaureat. A rămas în vigoare şi regula, potrivit căreia notele care vor fi contestate nu vor putea fi micşorate.

În sălile de examen vor fi instalate sisteme de supraveghere video,iar lucrările vor fi scanate, pentru a putea fi accesate pe Internet. Anul acesta, camerele video vor supraveghea şi profesorii care verifică lucrările. Detalii Publika

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un simplu Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de Facebook.