Începutul de an este de cele mai multe ori o ocazie bună pentru revizuirea obiectivelor profesionale şi a strategiei pentru o carieră de succes, iar primul pas poate fi lista celor mai bine plătite locuri de muncă ale viitorului, sugerate de experţi.

Business Insider a alcătuit lista celor mai bine plătite joburi ale viitorului, potrivit experţilor în domeniu, printre care şi autorul cărţii “Communicating With the Future”, Thomas Frey:

Hacker etic (“Ethical Hacker”)

Deşi alăturarea celor doi termeni poate părea un paradox, funcţia aceasta există şi a fost creată pentru oameni foarte bine pregătiţi în domeniul ciberneticii. Se pare că numeroase companii angajează experţi care să atace platforme şi sisteme cu scopul de a identifica problemele existente la măsurile de securitate înainte ca alţi hackeri mai puţin etici să profite de ele.

Cu un salariu mediu de 92.200 de dolari pe an, este cu siguranţă unul dintre cele mai bine plătite şi atractive locuri de muncă. Totuşi, există teama că unii astfel de hackeri etici pot trece “de partea întunecată”, folosindu-şi abilităţile impresionante în direcţia pe care ar trebui să o împiedice, motiv pentru care acest job nu se numără deocamdată printre cele mai cunoscute. “Trebuie să stabilim nişte reguli de bază”, e de părere Thomas Frey. De exemplu: Un hacker etic are dreptul să distribuie informaţia pe care o accesează prin intermediul funcţiei sale?

Statistician (“Actuary”)

Un statistician poate prezice cu o mare exactitate riscurile existente în afaceri. Aceşti profesionişti folosesc matematica şi statistica pentru a analiza consecinţele financiare ale riscurilor pentru companii de asigurări, bănci, firme de consultanţă şi guvern.

Potivit businessinsider.com, salariul mediu al unui statistician este de 87.650 de dolari pe an, cu mari şanse ca acest număr să crească. Aptitudinile unui statistician “pot avea multe direcţii”, spune Frey. Deşi companiile de asigurări folosesc în mod normal statisticieni, Frey preconizează că acesşti profesionişi îşi vor face loc şi în industria medicală. “Lumea medicală este pregătită pentru multe schimbări importante”, a spus specialistul.

Chimist alimentar (“Food Chemist”)

Epidemiolog

Ingineri “front-end” (“Front-End Engineer”)

>>> articolul complet pe  Realitatea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *