Universitatea de Stat din Moldova este cea mai bine clasată universitate din Moldova într-un top al celor mai bune instituții de învățământ superior din lume.

Clasamentul Ranking Web of Universities (Webometrics) este un top care analizează peste 20.000 de universități din toată lumea.

În acest top, Universitatea de Stat din Moldova s-a clasat pe locul 2854 în lume.

Următoarea cea mai bine clasată sunt:

2854 – Universitatea de Stat din Moldova
2970 – Universitatea Tehnica a Moldovei
3920 – Academia de Studii Economice din Moldova
7434 – Universitatea Libera Internationala din Moldova
10154 – Universitatea Agrara de Stat din Moldova
14393 – Universitatea Cooperatist-Comerciala din Moldova
14616 – Academia de Administrare Publică
16635 – Universitatea Academiei de Stiinte a Moldovei
16794 – Universitatea de Studii Europene din Moldova

Au fost luați în calcul următorii indicatori: impactul din mediul online (numărul total de linkuri externe pe care domeniul web al universității le primește de la terțe părți), prezența online (poziția în motoarele de căutare și vizibilitatea globală pe internet), deschiderea (numărul total de documente publicate pe site-uri dedicate, conform Google) și excelența (calitatea articolelor științifice publicate în jurnale internaționale cu impact ridicat, aflate în primele 10% cele mai citate într-un anumit domeniu).

Admiterea – 2016

Webometrics este un top realizat de Cybermetrics Lab, un grup de cercetare din cadrul Consiliului Superior pentru Cercetări Științifice din Spania. Clasamentul este realizat începând cu anul 2004.

Ierarhizarea din cadrul acestui top este realizată pe baza datelor web accesibile publicului și rezultatele sunt făcute publice în lunile ianuarie și iulie, în fiecare an.

AICI puteți consulta întregul top Webometrics al celor mai bune universități din lume.