Circa 50 de mii de absolventi ai gimnaziilor sustin, astazi, primul examen de absolvire. Acestia sustin testul la limba de instruire.
Conform orarului examenelor, pina la 11 iunie absolventii claselor a IX-a vor sustine examenele la matematica si geografie. La 16 iunie, elevii alolingvi vor sustine si un examen la limba romana.


Sesiunea examenelor de absolvire a inceput si pentru absolventii claselor a XI-a ale scolii medii, care pina la 15 iunie vor trebui sa sustina patru examene, dintre care unul la solicitare. Elevii alolingvi vor sustine si un examen la limba de instruire. Examenele de absolvire la toate treptele de invatamint se vor desfasura in institutia de invatamint de baza.
Evaluarea lucrarilor candidatilor la treapta de absolvire a gimnaziului se va realiza in comisii raionale /municipale de verificare, pentru treapta de absolvire a scolii medii de cultura generala – intr-un centru republican de verificare.
In total in sesiunea 2009, circa 50 mii de candidati vor sustine examene de absolvire a gimnaziului, aproximativ 7 mii – examene de absolvire a scolii medii de cultura generala.  MOLDPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *