Potrivit Ordinului cu privire la aprobarea termenelor de depunere a dosarelor pentru concursul de admitere în instituțiile de învățământ profesional tehnic al Ministerului Educației, concursul de admitere în învățământul profesional tehnic se va desfășura în perioada 17 iulie-25 august 2017.


La programele de formare profesională tehnică postsecundară în colegii și centre de excelență admiterea se va desfășura în perioada 17 iulie-5 august, iar anunțarea rezultatelor va avea loc până la 8 august. Concursul repetat pentru locurile neacoperite se va desfășura în perioada 9-12 august, iar anunțarea rezultatelor va avea loc până la 15 august.

În cazul programelor de formare profesional tehnică secundară în școli profesionale concursul de admitere se va desfășura în perioada 17 iulie-12 august, cu anunțarea rezultatelor până pe 15 august. Concursul repetat pentru locurile neacoperite va avea loc între 16-25 august, iar anunțarea rezultatelor se va face până pe 26 august.

La concursul de admitere în învățământul profesional tehnic (colegii, centre de excelență și școli profesionale) sunt invitați să participe absolvenții de gimnaziu, cu Certificat de studii gimnaziale; absolvenții de liceu, cu Diplomă de Bacalaureat; absolvenții școlii medii generale, cu Atestat de studii; absolvenții cu Certificat de studii liceale sau echivalente acestora.

Ordinul cu privire la aprobarea termenelor de depunere a dosarelor pentru concursul de admitere în instituțiile de învățământ profesional tehnic în sesiunea 2017 și Regulamentele de desfășurare și organizare a admiterii sunt disponibile pe portalul www.ipt.md și site-ul Ministerului Educației.

Colegii

Scoli