Tinerii din Moldova care doresc să-şi continue studiile în instituţiile de învăţământ de peste Prut vor putea depune dosarele în perioada 23 iulie – 1 august. Comisia mixtă de preselecţie se va afla, în acest interval de timp, la Cahul, Chişinău şi Bălţi, noteaza Publika.

Mai exact, absolvenţii din sudul Moldovei vor putea depunde dosarele în incinta Universităţii “Bogdan-Petriceicu Haşdeu” din Cahul în zilele de 23 şi 24 iulie. Candidaţii din raioanele din centrul ţării se vor putea prezenta la Consulatul României de la Chişinău între 25 şi 28 iulie.

Tinerii din raioanele de nord, care doresc să înveţe în România, vor putea depune dosarele în perioada 29 iulie – 1 august, la sediul Universităţii “Alecu Russo” din Bălţi. Pentru anul de studii 2012-2013, Guvernul României a oferit absolvenţilor din Moldova 5.000 de burse.

Dosarele de admitere la studii în ROMÂNIA pot fi depuse luni la Cahul, Chișinău și Bălți

De luni, 23 iulie, tinerii din Republica Moldova, care doresc să-şi continue studiile în instituţiile de învăţămînt din România, vor putea depune dosarele de admitere. Comisia mixtă de preselecţie a candidaţilor îşi va începe activitatea la Cahul, acolo unde se va afla la 23 şi 24 iulie.

Ambasada României în R. Moldova a anunţat ieri că, în perioada 25 la 28 iulie, Comisia se va afla la Chişinău. Între 29 iulie şi 1 august Comisia de preselecţie a candidaţilor îşi va desfăşura activitatea în oraşul Bălţi şi va continua recepţionarea dosarelor tinerilor care vor să-şi continue studiile în România.

Potrivit Ministerului Educaţiei al Republicii Moldova, pentru anul academic 2012-2013, Guvernul României oferă cetăţenilor moldoveni 5 mii de burse de studii.

 Metodologia de şcolarizare, care conţine lista actelor necesare pentru depunere, repartizarea pe specialităţi şi instituţii de învăţămînt poate fi accesată pe pagina electronică a Ministerelor Educaţiei de la Chişinău şi Bucureşti, www.edu.md şi www.edu.ro şi pe cea a Ambasadei României la Chişinău, chisinau.mae.ro.ile.  Moldpres

Din cele 2 300 de locuri oferite pentru studiile de licenţă, 700 vor fi cu bursă, în timp ce 1600 de studenţi vor studia fără bursă

Duminică, 22 iulie, începe admiterea la studii în România. Circa 46 de universităţi de peste Prut şi-au deschis şi anul acesta uşile pentru absolvenţii liceelor din Republica Moldova. Cu toate acestea, doar 14 universităţi oferă studenţilor oportunitatea de a studia cu bursă, în timp ce la 30 dintre acestea doritorii vor învăţa fără bursă, dar şi fără taxă. Astfel, din cele 2 300 de locuri oferite pentru studiile de licenţă, 700 vor fi cu bursă, în timp ce 1600 de studenţi vor studia fără bursă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *