maia_sandu1a

Dragi elevi, studenți,
Sper că ați avut parte de o vacanță frumoasă, odihnitoare și vă întoarceți cu forțe noi la școală sau la facultate. Și în acest an școlar, vă așteaptă lucruri și experiențe interesante, trebuie doar să vreți să le descoperiți. Anii petrecuți în școală sînt cea mai importantă investiție din viața dumneavoastră și de cît de bine faceți această investiție, va depinde, într-o mare măsură, reușita în cariera profesională și bunăstarea materială de mai departe. Munca perseverentă, corectitudinea și curiozitatea sînt elemente indispensabile ale succesului. Insistați acolo unde temele par complicate sau plictisitoare la prima vedere, și o să descoperiți lucruri care o să vă trezească curiozitatea. Stăruiți asupra subiectelor pe care le înțelegeți mai greu și neapărat o să ajungeți să vă bucurați de victorie. Marile satisfacții sînt cele obținute după un efort consistent. Lumea modernă către care tindem este una foarte competitivă, în care competența, corectitudinea și munca sînt deplin apreciate și recompensate, și voi trebuie să fiți bine „echipați” atunci cînd veți păși în ea pe propriile picioare.

Stimați profesori,
Școala are un rol esențial în construirea societății în care ne dorim să trăim: o societate prosperă din punct de vedere economic, unde munca este recompensată după merite, cu oameni independenți și responsabili, care se respectă reciproc. Dumneavoastră sînteți cei care trebuie să descopere fiecare copil în parte și să-l ajute să se dezvolte, să servească drept model de comportament și de viață, să creeze un mediu prietenos la clasă pentru că doar asigurînd confortul psihologic al fiecărui copil putem construi o societate sănătoasă. Procesul de transformare a școlii pe care l-am inițiat solicită efort substanțial din partea fiecăruia din noi. Eforturile dumneavoastră din ultimii ani sînt deplin apreciate de societate, iar creșterea salarială care a intrat azi în vigoare reprezintă doar o primă parte a recunoștinței cu care societatea vă este îndatorată.

Dragi părinți,
Sînt sigură ca aveți planuri mari pentru copiii dumneavoastră și toți vă doriți o viață mai bună pentru ei. Să știți că educația reprezintă calea cea mai sigură spre prosperitate. Dar școala, de una singură, nu va reuși să-i pregătească pe elevi pentru un viitor prosper. Exemplul, atenția și sprijinul dumneavoastră sînt absolut necesare. Implicați-vă în viața școlii, faceți-vă timp pentru a discuta cu copiii dumneavoastră, pentru a înțelege mai bine cum îi puteți ajuta. Familia este locul unde, în primul rînd, trebuie să se cultive valorile fundamentale ale societății: muncă, integritate, corectitudine, onestitate. Acestea sînt valorile pe care școala poate să construiască o societate de oameni de succes.
Vă doresc tuturor un an plin de realizări frumoase și descoperiri interesante!