examen

În timp ce absolvenţii liceelor se pregătesc de zor pentru testele la bacalaureat, unii culeg roadele muncii de ani de zile. Elevii care au obţinut diplome la Olimpiadele naţionale şi internaţionale sunt scutiţi de examenul de maturitate.

Tatiana Vârlan din satul Mihalaşa, raionul Teleneşti a absolvit liceul Academiei de Ştiinţe cu diplomă de gradul doi, pentru rezultatele bune la învăţătură. Pentru că este olimpică la Limba şi Literatura Română, ea a fost scutită de examenul de bacalaureat la această disciplină. Eleva spune că a muncit mult pentru aceste rezultate.

“Acest succes se datorează unei munci asidue, dea lungul timpului. Atât timp cât am fost scutită de un examen mă simt cumva mai liberă, dar totuşi mă concentrez asupra recapitulării celorlalte materiale”, a spus Tatiana.

La ce facultate vrei sa studiezi?

Tatiana participă la olimpiadele republicane din clasa a 9-a. Între timp, a adunat zeci de diplome şi medalii.

“Munceşte foarte mult de mic copil, se juca mai mult cu cărţile nu cu jucăriile”, a declarat mama fetei.

“Eu uneori îi spuneam să se mai oprească şi să se distreze, să iasă cu fetele sau cu băieţii, că viaţa trece. Ea o ţinea pe a ei, cartea şi înainte”, a susţinut tatăl Tatianei.

Profesorii de la Liceul Academiei de Ştiinţe au doar cuvinte de laudă pentru Tatiana. detalii pe Publika

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un simplu Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de Facebook.