Ai fost sfătuit de către familia ta, prieteni, societatea să eviți eșecul şi mai degrabă să-ți înveți din greșelile altora? Ai fost învățat să “rămâi în interiorul zonei tale de confort” și să o joci în siguranță.

Acum, nu este vina ta, dar este cel mai important lucru pe care te-ai oprit ca om de succes. Cele mai de succes afaceri – cele care se remarcă cu adevărat – sunt construite pe riscuri și ambiții. Acceptă eșecul, iar riscurile te vor recompensa cu profituri mai mari.

Deci, cum faci asta? Voi arăta de ce trebuie să accepţi eșecul, împreună cu câteva strategii practice care vă vor schimba mentalitatea pentru a face exact acest lucru.

Eșecul creează durere, iar durerea este cel mai bun profesor.

Întotdeauna am spus că oamenii de succes însuşesc cele mai bune lecții atunci când pierd banii, de timpul pierdut și de ocaziile pierdute. Toate acestea sunt dureroase, da, dar această durere are un scop: te învață ce să nu repeţi.

Gândește-te ca un copil care atinge o sobă fierbinte: Prima dată când o face, doare atât de rău încât nu vrea să-l atingă niciodată. Data viitoare când se apropie de soba fierbinte, nu trebuie să se convingă să nu-l atingă din nou. Instinctele lui îi reamintesc că s-a fript odată – și cât de mult a suferit.

Frica de eșec blochează calea spre succes

Același lucru se întâmplă atunci când faceți o decizie proastă. Dacă recunoașteți durerea și învățați din ceea ce ați făcut greșit, veți lua decizia potrivită data viitoare. Dar ce se întâmplă când joci în siguranță și fugi de durere?

Ideile grozave seamănă adesea cu eșecurile pe hârtie.

Pericolul real de a activa în siguranță este că vă face să vă concentrați asupra a ceea ce a lucrat deja în trecut. Nu așa conduc conducătorii sau cum inovează mintea creativă. În calitate de antreprenor, trebuie să vă gândiți la mare și să gândiți îndrăzneț.

Deci, iată ce vreau să faceți: Scrieți ideea mare pe hârtie. Dacă sună atât de îndrăzneț pe hârtie încât alții spun că este nebun, înseamnă că te gândești dincolo de ceea ce deja știu și se așteaptă. Acum, asta nu înseamnă că ideea ta este sigură şi va funcționa, dar dacă ideea ta nu se va realiza, va atrage atenția maximă.

Cum te programezi să accepţi eșecul?.

Ne temem de eșec, pentru că este tot ceea ce am învățat. Cu toate acestea, amintiți-vă că mintea este un instrument extrem de puternic care poate suprapune ceea ce ați învățat anterior.

Deci, cum te programezi să accepţi eșecul? În primul rând, deveniți obsedați de procesul de învățare și de îmbunătățire. Gândiți-vă la felul următor: Când vă concentrați asupra procesului mai mult decât rezultatul, niciodată nu vă descurajați prea mult despre rezultate deoarece înțelegeți că eșecul este cel mai bun profesor. Puteți să vă mândriți cu ceea ce aţi reuşit și, prin urmare, cu învățarea în afara, cu restul competiției.

În viață există doar două tipuri de oameni

O altă modalitate practică de a accepta eșecul este să faci lucruri în afara activităţii zilnice care te fac inconfortabil. Îmi place să încerc provocările de șase săptămâni care mă forțează să fac ceva fizic pe care nu mă simt confortabil. Pot ridica greutăți toată ziua, dar când vine vorba de alergare sau drumeții, sunt ca un pește din apă.

Este acea frică exactă care ma împins să conduc un maraton complet și asta mi-a motivat să mă înscriu pentru cea mai recentă provocare de alergat a prietenului meu – nouă urcări consecutive până la vârful scărilor, dealului, muntelui.

Aceste provocări vă împiedică creierul să nu vă opriţi în fața unei posibile eșecuri. Când înveți să accepţi eșecul mai degrabă decât să fugi de el, descoperi răspunsurile de care ai nevoie pentru a -ți construi imperiul și dezvolți hotărârea de a învinge orice în calea ta.