După desfășurarea sesiunii suplimentare, în perioada 18 – 25 iulie curent, încă 1639 de candidați au obținut diploma de bacalaureat. Ca rezultat, rata de promovare a examenului de bacalaureat a crescut cu 7.62% față de sesiunea de bază și constituie 62,42%. Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare (ANCE), în 66 de licee rata de promovare este de 100%, adică toți candidații la bacalaureat de la aceste instituții de învățământ liceal au luat note de trecere.

Directorul ANCE Anatol Topală a informat că, din numărul total de 5724 de candidați care s-au înscris la sesiunea suplimentară a examenului de bacalaureat, 28.63% au susținut examenul pe note de trecere. ”Tendințele înregistrate în cadrul sesiunii de bază s-au menținut și acum. Cele mai bune rezultate sunt obținute de către absolvenții de licee din promoția anului în care are loc examenul. După sesiunea suplimentară, rata de promovare în rândul candidaților care anul curent au fost în clasa a XII-a de liceu este cu 4 puncte procentuale mai mare decât în 2015 și constituie 86,33%.

De asemenea, este îmbucurător faptul că a crescut și numărul liceelor în care rata de promovare a examenului de bacalaureat este de 100%. Dacă în anul 2014 erau 23 de licee ce au înregistrat o asemenea performanță, iar în anul 2015 – 43 de licee, anul curent în 66 de licee toți candidații la bacalaureat au luat note de trecere la toate probele. Totodată, în alte peste 100 de licee rata de promovare este mai mare de 95%”, a precizat Anatol Topală.

Referindu-se la candidații care au încercat să fraudeze examenul, sursa citată a menționat că 29 de persoane au fost eliminate din examen. Nu au fost semnalate cazuri de publicare pe internet sau pe rețelele de socializare a itemilor și soluțiilor la ei. În total, la examenul de bacalaureat 2016 au fost anulate lucrările a 85 de candidați, comparativ cu 103 – în anul 2015.

Reamintim că sesiunea suplimentară de bacalaureat a fost organizată pentru candidații care din motive obiective nu s-au prezentat la probele sesiunii de bază sau au obținut note mai mici de 5.

Informații suplimentare privind rezultatele examenului de bacalaureat pe instituții de învățământ pot fi vizualizate pe paginaweb a Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare.