În baza informațiilor prezentate de către organele locale de specialitate în domeniul învățământului, Ministerul Educației publică lista taberelor de odihnă pentru copii şi adolescenți, preconizate pentru sezonul estival 2016.

Potrivit datelor preliminare, în sezonul estival 2016 vor activa 80 de tabere de vară pentru copii şi adolescenți, amplasate în diferite regiuni ale țării. Lista cu denumirile taberelor, localitățile, precum și perioada preconizată pentru demararea activității în aceste instituții poate fi vizualizată aici.

În vederea identificării oportunităților de organizare a odihnei de vară a copiilor, părinții/ reprezentanții legali pot apela, pentru informații suplimentare, la administrațiile publice locale, raionale/municipale, nemijlocit la instituțiile de învățământ sau la sindicatul de ramură.

Menționăm că prin Hotărârea Guvernului nr. 617 din  18.05.2016 ”Cu privire la organizarea odihnei de vară a copiilor şi adolescenţilor în sezonul estival 2016”, consiliilor raionale, consiliilor municipale Chişinău şi Bălţi, administraţiei unităţii teritoriale autonome Găgăuzia (Gagauz-Yeri) li se recomandă să informeze publicul larg referitor la biletele de odihnă disponibile.