Locurile cu finantare bugetara, cu exceptia celor destinate copiilor orfani si invalizilor de gradul I si II, vor fi scoase la concurs in fiecare an, dupa sesiunea de vara. Decizia a fost luata astazi la sedinta Guvernului.

Ministrul Educatiei, Maia Sandu, a precizat ca initiativa are ca scop motivarea studentilor care invata si, in acelasi timp, sustinerea celor cu performante academice, scrie Jurnal.

„Studentul trebuie sa stie ca, odata ce s-a incadrat oficial in procesul de studii, responsabilitatea lui este sa invete. Dorim sa spulberam mitul ca studentii care aleg sa-si faca studiile prin contract nu sunt capabili sa aiba performante academice remarcabile”, a declarat Maia Sandu.

Din numarul total de locuri aprobate pentru institutiile de invatamint superior in jur de 28% constituie locurile cu finantare bugetara, celelalte 72% sunt locuri in baza de contract cu achitarea taxei de studii.

Numarul de locuri bugetare in anul 2012 a constituit 6745. Costul mediu unui loc la buget, in institutiile de invatamint superior este de aproximativ 15 mii 200 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *