Testele pentru examenele de bacalaureat vor fi tinute in acest an in safeurile unei banci comerciale. Anuntul a fost facut de ministrul Educatiei care spune ca astfel va fi pastrata confedentialitatea testelor. 

Dupa ce anul trecut, testele au fost transmise prin Internet, spre nemultumirea elevilor, dar si a profesorilor, ministerul Educatiei a venit cu modificari ingenioase, de ale transmite prin intermediul unei banci,.

O alta noutate este ca pe fiecare test va fi scris numele, prenumele si codul personal al elevului. Leonid Bujor a mai spus ca elevii vor putea contesta notele in decurs de doua zile, si nu una, cum a fost anterior. Lucrarea va fi verificata de doi profesori, iar cei care nu au trecut testul, vor avea inca o sansa, insa la anul viitor. Tot astazi, Ministerul a anuntat si alte modificari facute in scolile profesionale.

Si absolventii claselor a noua, care sustineau in trecut examene la geografie sau istorie, au in acest an o surpriza, ei vor sustine examen la limba straina.

Ministrul Educatiei a mai precizat ca alte modificari referitoare la BAC vor fi cunoscute pe ultima suta de metri.  http://m.protv.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *