Primul centru de studiere a limbilor străine din țară și unicul centru  acreditat din Republica Moldova pentru organizarea examenelor de limba franceză, centru autorizat pentru examenele de engleză Cambridge English, instituție, care deja de 26 de ani a devenit renumită datorită calității învățământului și a echipei sale pedagogice, Alianța Franceză din Moldova lansează o nouă ofertă de cursuri de limba franceză.

Aceasta este propusă la Alianța Franceză din Moldova, cu sediul la Chișinău, însă este disponibilă și pentru publicul din afara Chișinăului, la una dintre cele două anexe ale Alianței de la Bălți și Nisporeni.

MAI SIMPLE, MAI EXPLICITE ȘI MAI BINE ADAPTATE NECESITĂȚILOR DVS.

Noua ofertă de cursuri generale de limba franceză presupune faptul că aceste cursuri sunt cu mult mai simple, mai explicite și mai bine adaptate necesităților Dvs.

Fie că tindeți să învățați franceza într-un ritm mai rapid, fie că doriți să selectați un curs în dependență de timpul de care dispuneți, puteți alege cursul necesar în funcție de vârstă – Juniori (3 – 11 ani)Adolescenți (11 – 16 ani) și Adulți (+16 ani) – dar și în funcție de ritmul de învățare – de la cel moderat spre cel super-express sau de la un ritm clasic, spre unul rapid.

De asemenea, puteți profita de oferta specială de cursuri de pregătire pentru diferite teste și examene de limba franceză care vă măresc șansele de reușită în cazul în care va trebui să validați oficial nivelul Dvs. de franceză.

CHEIA SUCCESULUI – UN NOU PROGRAM CARE FAVORIZEAZĂ FRECVENȚA LA CURSURI

Pentru a beneficia de această ofertă nouă de a vă înscrie la cursuri pe tot parcursul anului, vă propunem un nou program de sesiuni, cu mai puține perioade de intersesiuni, pentru a favoriza desfășurarea procesului de învățământ într-un ritm mai regulat.  

Deci, cheia succesului în timp ce învățăm o limbă străină este regularitatea!

Acest program va răspunde mai bine, tuturor necesităților noilor tineri care vor efectua cursuri la Alianța Franceză, deoarece ei nu vor mai putea învăța limba franceză în școlile, colegiile sau liceele lor din cauza încheierii anului școlar. 

Așadar, Alianța Franceză din Moldova oferă tinerilor o nouă alternativă, cu posibilitatea de a alege ritmul lor de învățare, mai mult sau mai puțin intensiv.

ÎNVĂȚAREA LIMBII FRANCEZE REPREZINTĂ UN ATU ȘI DESCHIDE NOI ORIZONTURI !

Mulți tineri au posibilitatea de a învăța câteva limbi străine, printre care și limba franceză.

Aceasta le va permite ca într-o bună zi să-și urmeze studiile superioare în Franța. 

Franța este o destinație privilegiată cu formări superioare diverse și de calitate, iar taxele sale de studii sunt printre cele mai competitive din lume.  

Mai mult decât atât, comparativ cu alte țări, precum Germania, Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii, Franța este a 4-a țară gazdă pentru studenții din RepublicaMoldova care fac astăzi, studii superioare în străinătate.

Pentru a vă oferi mai multe detalii la acest subiect, Alianța Franceză din Moldova dispune de un Spațiu Campus France de informare, despre studiile superioare din Franța.

Astfel, Dl. Giovanni CAVALLAROcorespondent al Spațiului Campus France Moldavie, este la dispoziția tinerilor pentru a-i informa și ghida în procedurile de înscriere la universitățile franceze. Spațiul Campus France Moldavie este un serviciu gratuit, oferit de Alianța Franceză din Moldova, datorită sprijinului acordat din partea Ambasadei Franței în Republica Moldova și din partea Ministerului Francez al Europei și al Afacerilor Externe.

În cele din urmă, învățând limba franceză împreună cu alte limbi străine este un atu pentru un bun viiitor profesional, atât la nivel internațional cât și în Moldova. Nu este suficient să cunoaștem doar limba engleză, mai mult decât atât, fiind inclusă într-un CV, limba franceză va reprezenta un mare avantaj. O mulțime de întreprinderi, instituții internaționale din Moldova sau din lumea întreagă sunt în căutare de francofoni.

RITMURI ADAPTE CONFORM OBIECTIVELOR ȘI DISPONIBILITĂȚII DVS.

Ritm moderat, rapid, express sau super-express, individual sau semi-individualputeți alege să învățați franceza conform ritmului Dvs., mai mult sau mai puțin rapid, în funcție de obiectivele și de timpul de care dispuneți.

De exemplu, prin alegerea unui ritm de învățare clasic, veți avea nevoie de 3 ani pentru a obține nivelul B2 de utilizator independent, în cazul în care vorbiți franceza puțin, ați studiat-o, sau nu o vorbiți deloc. Acesta este un nivel minim pentru a vă alătura unei universități franceze sau pentru a obține punctele necesare pentru depunerea unui dosar de emigrare în Quebec. 

Prin alegerea ritmului rapid, veți avea nevoie de mai puțin de 2 ani pentru a obține nivelul B2. Dacă alegeți ritmul express, veți obține acest nivel în mai puțin de un an și jumătate.

Deci, aveți posibilitatea de a vă planifica procesul de învățământ, în funcție de obiectivele Dvs. Accelerați-vă ritmul de studiere în perioada estivală și reduceți-l în timpul anului, în dependență de disponibilitatea Dvs.

CURSURI DE PREGĂTIRE PENTRU EXAMENE CARE VĂ POT MĂRI ȘANSELE DE REUȘITĂ

Fie că doriți să continuați studiile superioare în Franța sau într-o altă țară francofonă, sau tindeți să emigrați într-o țară francofonă, ori poate să lucrați la una dintre multiplele companii francofone din Republica Moldova, sau fie că vă doriți să construiți o carieră la nivel internațional, sau din motive familiale, puteți să solicitați o certificare oficială în limba franceză, care va atesta nivelul Dvs. de cunoaștere a acestei limbii.

Alianța Franceză din Moldova este singurul centru acreditat pentru examenele de limba franceză din Republica Moldova. Aceasta vă propune pe parcursul întregului an, examene adaptate conform obiectivului Dvs.: DELF sau DALF valabile pe toată durata vieții, TCF, TCF DAP, TEFaQ sau e-TEFaQ, e-TEF pentru Naturalizare sau pentru studii în Franța etc.

De asemenea, Alianța Franceză din Moldova este  centru autorizat pentru examenele de limba engleză Cambridge English care astăzi, acestea au parte de un succes deosebit în Republica Moldova și sunt recunoscute și acceptate de mai mult de 20 000 de universități, întreprinderi și guverne de prin toată lumea. Avantajul diplomelor Cambridge English este că ele sunt valabile pe toată durata vieții și că, la fel ca testele și examenele de limba franceză propuse de Alianța Franceză din Moldova, acestea certifică nivelul Dvs. de cunoaștere a limbii, conform Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi Străine.

Mai mult decât atât, examenele și testele de limba franceză, cât și examenele de limba engleză Cambridge Englishsunt recunoscute de către Ministerul Educației al Republicii Moldova în vederea scutirii de la susținerea probei de limbă străină din cadrul bacalaureatului, ceea ce înseamnă că veți obține nota „10”, din momentul în care prezentați deținerea unui certificat de nivel B2 sau C1 pentru clasele bilingve.

Pe lângă cursurile de limba franceză și engleză, propuse de Alianța Franceză din Moldova sau de către centrul său Cambridge English, se propun  cursuri de pregătire pentru diferite teste și examene. Acestea nu vă lipsesc de posibilitatea de a frecventa cursurile generale de franceză sau engleză. Din contra, ele vă pregătesc conform testelor și examenelor pe care doriți să le susțineți astfel, veți dobândi cunoștințele necesare și veți avea toate șansele de partea voastră pentru a obține rezultate excelente în ziua testului sau a examenului.

Elevii care deja au efectuat cursuri de pregătire în cadrul Alianței Franceze din Moldova sau în cadrul centrului autorizat Cambridge English au rate de succes mai înaltecomparativ cu alți elevi.

TARIFE REZONABILE ȘI O MULȚIME DE AVANTAJE

În cele din urmă, marea noutate legată de noua ofertă de cursuri, este că Alianța Franceză din Moldova, care oferă deja tarife extrem de rezonabile, cu un preț mediu pe oră, inferior celor de pe piața Republicii Moldova, a decis să ofere câteva avantaje noi pentru elevii săi.

Așadar, în perioada de înscriere la cursuri, aceștia au beneficiat de posibilitatea de a testa gratuit nivelul lor de cunoaștere a limbii, pentru a fi plasați într-o grupă corespunzătoare nivelului pe care îl dețin. De asemenea, ei au avut la dispoziția lor o mulțime de metode de predare moderne și eficiente. Mai mult decât atât, elevii au avutacces gratuit la mediatecă și la o mulțime de resurse propuse pentru învățarea limbii franceze.

Devotamentul manifestat de către elevii Alianței Franceze din Moldova, care se vor înscrie la sesiuni consecutive, va fi recompensat prin faptul că aceștia vor beneficia de o reducere de până la 10% din constul total al cursurilor.

Pe de o altă parte, dacă în afara cursurilor de limba franceză, doriți să studiați și limba engleză în cadrul centrului nostru Cambridge English, veți benefia de o reducere de 5% din costul total al cursurlor de limba engleză. 

Privitor la cursurile interactive care sunt foarte solicitate de către unele familii, veți primi o reducere de 10% în cazul în care vor fi înregistrați la curs, doi copii din aceeași familie. 

Aceste avantaje vi se oferă la Alianța Franceză din Chișinău, dar sunt disponibile și pentru publicul din afara Chișinăului, la una dintre cele două anexe ale Alianței de la Bălți și Nisporeni.

La fel, elevii Alianței Franceze din Moldova, vor beneficia, treptat, și de alte servicii și oferte unice. Pentru a fi la curent cu noile oferte, vă rugăm să consultați regulat site-ul Alianței Franceze, sau abonațivă la newsletter-ul nostru electronic care vă redirecționează direct la pagina de pornire a Alianței.

Nu uitați că următoarea perioadă de înscriere la cursuri va avea loc de pe 3 până pe 7 septembrie 2018! Iar, în cazul în care nu știți ce nivel de cunoaștere a limbii dețineți, veți beneficia de teste gratuite de plasament!

Pentru orice informație suplimentară despre cursurile noastre sau despre metoda de înscriere la cursuri, vă rugăm să o contactați pe : Dna. Cristina CRUCIRESCU sau pe Dna. Doina SCUTARU– Telefon : + 373 22 23 45 10 / 23 21 50