Un profesor din Ghana, care predă copiilor tehnologia calculatoarelor, fără a avea nici măcar un singur calculator disponibil în clasă, a ajuns o vedetă pe internet.

Profesorul este din Kumasi, o localitate micuţă din Ghana, și folosește tabla pentru a desena meticulos interfaţa programului Microsoft Word.

“Predatul Tehnologiei Calculatoarelor în Ghana este foarte amuzant”, a scris acesta pe Facebook, alături de fotografiile postate.

După ce imaginile au fost extrem de share-uite pe reţelele de socializare, șefii Microsoft au promis că le vor trimite lui și copiilor din clasă echipamente noi pentru a-și putea desfășura activităţile.

În mesajul postat pe Facebook, profesorul Richard Appiah Akoto a scris: “Îmi iubesc elevii, așa că trebuie să îi fac să înţeleagă ceea ce le predau”.

În școala lui Richard nu mai există vreun calculator din 2011, în ciuda cerinţelor tinerilor de a trece testul de competenţe digitale, fără de care nu pot avansa pe parcursul școlii.

“Nu e pentru prima dată când desenez asta. O fac de fiecare dată când sunt în clasă. (…) Îmi place să postez poze pe Facebook, pentru că îmi place să împart cu oamenii. Nu știam că va atrage atât de multă atenţie din partea oamenilor.”

Antreprenorul Rebecca Enonchong le-a scris pe Twitter celor de la Microsoft Africa despre povestea profesorului, sugerându-le faptul că aceștia i-ar putea oferi cadrului didactic resursele necesare pentru a-și desfășura așa cum trebuie orele.

După asta, Microsoft a răspuns cam așa: