Admiterea 2010 pentru absolvenții de gimnaziu din Republica Moldova s-a finalizat. Astfel, repartiția acestora pe locurile alocate în unități de învățământ din România a fost afișată deja la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ), cât și în centrele de peste Prut, respectiv din orașele Cahul, Bălți și Chișinău. Distribuția poate fi consultată aici.

În total, pentru admiterea în clasa a IX-a, s-au înscris 707 candidați, dintre aceștia, 77 s-au înscris la centrul care a functionat la ISJ Iasi și 630 în centrele mobile, care au funcționat în cele trei localități basarabene. Statul român a acordat, pentru anul școlar 2010 – 2011, peste 800 burse, în valoare de 65 euro pe lună, dintre care 160 au fost repartizate județului Iași. De asemenea, numărul total de locuri disponibile pentru elevii din Republica Moldova, la clasa a IX-a, este de 1.428.
Dosarele elevilor repartizati vor fi trimise unităților școlare pentru care au optat, aceștia urmând a se prezenta acolo, în intervalul 10 august, respectiv 15 septembrie 2010, pentru a confirma optiunea, în cazul celor admisi in liceele cu profil vocational sau bilingv, sau în ziua de 15 septembrie, pentru cei care au dat admiterea la celelalte categorii de licee.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *