Montrealul a fost declarat orasul cel mai prietenos cu studentii, intr-un top care este realizat anual. In clasamentul cu 25 de pozitii Romania nu se regaseste.

Anul acesta, Parisul a fost detronat, dupa ce a detinut pozitia de lider timp de patru ani, arata BBC, citata de yiare.com.

Se asteapta ca Montrealul sa atraga din ce in ce mai multi studenti straini, mai ales din SUA. Orasul are avantajul ca aici se poate studia la universitati de top atat in engleza, la McGill University, cat si in franceza, la Universite du Quebec a Montreal.

Montreal a ajuns pe locul 1 al clasamentului dupa ce s-au luat in considerare factori precum calitatea universitatilor din oras, facilitati pentru studenti, costuri, cat de atractiv este pentru studenti orasul, posibilitatea de angajare ulterioara, nivelul de toleranta, poluarea sau siguranta.

Deja in Montreal a crescut considerabil numarul studentilor straini, mai ales a celor din China, India, Franta si Iran.

In Top, Canada mai apare si pe locul 10, cu Vancouver, si pe 11, cu Toronto.

Anul acesta, Parisul a pierdut la capitolele costuri si siguranta.

Orasele cu cele mai mici costuri sunt Kuala Lumpur, in Malaezia, si Surabaya, in Indonezia. La polul opus, cele mai scumpe, sunt Stockholm, in Suedia, si New York, in SUA.

Tarile asiatice, mai ales China si India, atrag cei mai multi studenti straini. Acestea sunt prezente pe cinci pozitii ale topului. Cel mai bine situat este Seulul, din Coreea de Sud, aflat pe locul 4.

In SUA s-a depasit recent un record, numarul studentilor straini fiind de peste un milion. Numai din China au venit aproape 330.000. Acestia aduc economiei tarii 36 de miliarde de dolari.

Iata topul celor mai bune orase pentru studenti:

1. Montreal
2. Paris
3. Londra
4. Seul
5. Melbourne
6. Berlin
7. Tokio
8. Boston
9. Munchen
10. Vancouver
11. Hong Kong si Toronto
13. Sidney
14. Singapore
15. Zurich
16. Viena
17. Kyoto-Osaka-Kobe
18. Edinburgh
19. New York
20. Brisbane
21. Taipei
22. Canberra
23. Barcelona
24. Manchester
25. Shanghai