Majoritatea candidaților la bacalaureat susțin astăzi, 17 iunie, ultima probă de examen – disciplina la solicitare. Similar sesiunilor de bacalaureat din anii precedenți, dintre cele 7 discipline propuse de Comisia Națională de Examene, geografia rămâne a fi preferata elevilor, fiind urmată la mare distanță de disciplinele chimie și biologie.

Potrivit Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, la proba de azi sunt admiși 17569 de candidați, dintre care 12 302 vor susține proba la geografie, 2 605 – la chimie, 969 – la biologie, 763 – la istoria românilor și universală, 354 – la informatică, 353 – la matematică și 223 – la fizică. 

Stimaţi candidaţi la studii

Reamintim că elevii de etnie bulgară, găgăuză și ucraineană vor susține ultima probă din cadrul sesiunii curente de bacalaureat pe de data de 21 iunie, la limba maternă.

Rezultatele tuturor probelor vor fi afişate în centrele de bacalaureat, la data de 27 iunie 2016.

În zilele de 27 și 28 iunie va fi activă pagina web www.bac.edu.md. Fiecare candidat va putea să-și vizualizeze lucrările verificate, accesând acest site cu ajutorul codului personal primit de la instituția de învățământ în care a făcut studii. Dacă nu vor fi de acord cu nota obținută, candidații vor avea la dispoziție 48 de ore pentru a depune contestațiile: în zilele de 27 și 28 iunie.

 Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate la data de 6 iulie 2016.