Un băiețel de doar 14 ani din Edineț a reușit performanța incredibilă de a câștiga într-o singură lună suma de 4,5 mii de dolari americani din vânzarea primului său joc pe calcuator – Samoliotik, vândut în magazinele specializate de pe internet la un preț de 0,99 dolari.

Adolescentul, pe nume Nikita Pașinski, spune că înainte de a crea Samoliotik, obișnuia doar să se joace, pasiune care nu era susținută însă de părinții lui. Tată lui, care este programator, l-a încurajat să urmeze și el această cale.

Părinții lui Nikita și-au schimbat însă atitudinea față de jocurile fiului lor după ce acesta a transferat pe cardul tatălui suma de 4,5 mii de dolari, bani pe care i-a câștigat în prima lună de vânzări a jocului Samoliotik. Acum tatăl este cel care își laudă băiatul, scrie realitatea.md.

„Samoliotik” este un joc cu împușcături în care jucătorul controlează un avion și distruge inamicii. În descriere se spune că jucătorul va „concura cu Adolf Hitler, Illuminații și alte ființe”. Potrivit serviciului SteamSpy, jocul a fost încărcat pe internet pe 25 martie 2016. Până în prezent a fost cumpărat de peste 50 de mii de jucători. Numai pe parcursul ultimelor două săptămâni în „Samoliotik” au jucat aproximativ 13 mii de oameni.

Acum, Nikita Pașinski lucrează la un nou joc care se va numi „Gravity Zero”.