Adolescentii din zeci de tari care nu au implinit inca 16 ani ar putea avea interdictie in folosirea retelelor sociale Facebook, Instagram si Snapchat si chiar si a mailului, daca nu vor avea permisiunea parintilor.

Aceasta este o prevedere a unei reglementari legislative de ultima oara a Uniunii Europene, scrie ziare.ro.

Astfel, UE este pe punctul de a schimba legea astfel incat varsta minima pentru folosirea datelor cu caracter personal sa creasca de la 13 la 16 ani.

Daca va intra in vigoare, aceasta prevedere legala ar face ca milioane de adolescenti cu varste de sub 16 ani sa fie nevoiti sa ceara permisiunea parintilor pentru a intra pe o retea sociala pe care au cont, pentru a descarca o aplicatie sau chiar pentru a folosi motoarele de cautare.

Legea ar provoca adevarate batai de cap pentru companiile din domeniul social media. Aproape toate numele mari din acest domeniu, inclusiv Facebook, Google, Twitter, Instagram si Snapchat, au in prezent o varsta minima de 13 ani, in acord cu legile europene si americane.

Dupa ce aceste prevederi vor fi convenite, urmeaza sa fie votate joi de comisia LIBE, a libertatilor civile si justitiei, din Parlamentul European, inainte de a fi ratificata de aceasta institutie. Apoi, tarile ar urma sa aiba la dispozitie doi ani pentru implementarea acestei legi.

http://omniapres.md/economia-moldoveneasca-a-intrat-pe-scadere/