10525820_10154439451740019_5757163038661332323_n (1)

Absolvenţii de licee care au contestat notele obţinute la bacalaureat, au aflat astăzi rezultatele. Mulţi dintre ei au rămas dezamăgiţi şi dau vina pe evaluatori. Alţii şi-au asumat responsabilitatea pentru rezultate şi se pregătesc pentru sesiunea repetată.

Rezultatele contestaţiilor au fost afisate de dimineaţă la Centrele de Bacalaureat. În mare parte acestea nu s-au schimbat, aşa că mulţi dintre ei au plecat acasa dezamăgiţi.

Centrele de bacalaureat din capitală au fost luate cu asalt de către tinerii care au contestat notele. Printre aceştia era şi Valeria Stropşa, de la liceul Spiru Haret din Chişinău.

Tânăra a contestat notele obţinute la două examene:

“Iniţial am fost foarte nemulţumită de rezultate şi am dat la cotestare la două obiecte – la română şi istorie. Din păcate la istorie nu s-a schimbat situaţia, dar la română s-a schimbat şi sunt foarte mulţumită“.

Obiecţii faţă de rezultate au avut şi alţi tineri:

“Eu sunt mulţumit de rezultate, dar totuşi cred că nu am fost apreciat corect, speram să fiu apreciat mai obiectiv”.

“Dacă sincer nu sunt mulţumită pentru că am văzut baremul şi trebuiau să mai adauge două puncte, văd că şi acum nu mi-au adăugat, parcă nici nu au verificat-o”.

Dezamăgirea putea fi citită şi pe feţele a zeci de tineri din Cahul care au venit să-şi afle notele:

“Sunt puţin dezamăgită, credeam că voi lua o notă de trecere. Acum voi fi nevoită să susţin din nou examenele”.

“Nu sunt notele care am vrut, nu cred că ei sunt vinovaţi, probabil aşa am scris eu”.

Absolvenţii care nu au promovat examenele de Bacalaureat, vor putea să le mai susţină odată în sesiunea suplimentară care va începe în data de 16 iulie. Dacă nici atunci nu vor lua o notă mai mare de cinci, aceştia sunt aşteptaţi la anul.   Detalii pe Publika

Adevarul Fericire şi mâhnire pe chipurile tinerilor care au aflat astăzi rezultatele contestaţiilor de la Bacalaureat