Candidaţii la BAC care din motive obiective nu s-au prezentat la sesiunea de bază, dar şi cei care nu au luat note de trecere, vor participa în perioada 16-23 iulie la sesiunea suplimentară de bacalaureat.

Astăzi se desfăşoară examenul la limba şi literatura română pentru alolingvi, pe 17 iulie – la limba de instruire, pe 20 iulie – la limba străină, pe 21 iulie – la disciplina de profil, pe 22 iulie – la disciplina la solicitare, noteaza Jurnal.

Ultimul examen din sesiunea suplimentară de bacalaureat – la limba maternă pentru elevii ucraineni, găgăuzi şi bulgari, va fi organizat pe 23 iulie.

Sesiunea suplimentară de bacalaureat se va desfăşura în 17 centre, dintre care trei vor fi deschise la Bălţi, câte unu la Edineţ şi Cahul, două în UTAG şi zece la Chişinău.

La sesiunea suplimentară vor participa 7027 de candidaţi. Cei mai mulţi tineri, 4978 la număr, vor susţine la disciplina de profil. Alţi 2218 de candidaţi vor avea examen la limba străină, 1964 – la disciplina la solicitare şi 926 – la limba de instruire.

Probele de examen din cadrul sesiunii suplimentare vor începe la ora 10:00. Rezultatele vor fi afişate în Centrele de Bacalaureat pe 27 iulie.