Ministerul Educației și Cercetării (MEC) și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare au publicat testele de exersare pentru candidații la examenele naționale de absolvire, sesiunea 2024.

În total au fost publicate 12 teste pentru testarea națională în învățământul primar, 14 teste pentru examenele naționale de absolvire a gimnaziului și 53 de teste pentru examenul național de bacalaureat. Elevii claselor a IV-a, a IX-a și a XII-a au posibilitatea să rezolve teste similare cu modelele prevăzute de programele de examen și să exerseze în scopul pregătirii pentru testarea/evaluarea națională, relatează Moldpres.

MEC îndeamnă elevii claselor absolvente să se pregătească pentru susținerea examenelor naționale de absolvire, sesiunea 2024. Atât programele de examen, cât și testele aplicate pe parcursul anilor 2010 – 2023, sunt publicate pe site-ul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare și pot fi accesate la adresa: https://ance.gov.md/.

În acest an, elevii claselor a IV-a vor participa la testarea națională în învățământul primar în intervalul 15 – 24 mai 2024. Sesiunea de examene la absolvirea învățământului gimnazial se va desfășura în perioada 3 – 14 iunie, iar examenele de bacalaureat vor avea loc între 3 și 21 iunie.