28.707 elevi vor participa la sesiunea de bacalaureat 2014. Dintre aceștia 22.227 sunt candidați din sesiunea curentă și 6.221 sunt restanțieri din sesiunile anterioare.

Candidații urmează să susțină probele de bacalaureat în 104 centre, iar cele mai multe centre, 31 la număr, vor fi organizate în Chișinău. Cei mai mulți candidați care vor susține examenele sunt cei de la profilul real – 15.144 candidați.
#diez îți va oferi în timp real toate informațiile despre BAC 2014 – calendarul, subiectele și rezultatele sesiunii de BAC 2014. Mai jos găsești 27 de lucruri pe care trebuie să le cunoști despre bacalaureatul din acest an:

 1. Sesiunea va avea loc conform orarului ce urmează:
  • 3 iunie (marți) – Limba și literatura română alolingvi
  • 6 iunie (vineri) – Limba de instruire
  • 10 iunie (marți) – Limba străină
  • 13 iunie (vineri) – Matematica (real), Istoria românilor și universală (umanist), Arte (arte), Sport (sport), Tehnologie (tehnologic).
  • 17 iunie (marți) – Examenul la solicitare (geografie, fizică, chimie, biologie, matematică, istoria românilor și universală, informatica)
  • 20 iunie (vineri) – L. ucraineană/bulgară/găgăuză (real, umanist)
 2.  De la o anumită disciplină de examen sunt eliberați, cu nota „10” din oficiu, deținătorii diplomelor de gradul I, II, III la olimpiadele republicane la disciplina dată, organizate de către Ministerul Educației, în anul absolvirii și elevii, care în una din clasele X-XII au obținut, la disciplina dată de examen, medalii individuale la olimpiadele internaționale.
 3. Centrele de bacalaureat vor fi echipate cu dispozitive de detectare a metalelor și aparate de depistare a telefoanelor mobile.
 4. Examenul de bacalaureat este organizat în scris și practic. Pentru realizarea lucrării scrise, se acordă 3 ore astronomice (180 minute). Timpul rezervat pentru realizarea subiectelor se calculează din momentul în care candidații încep rezolvarea nemijlocită a lucrării.
 5. Pe ușa fiecărei săli va fi afișată lista nominală a candidaților (numele, prenumele, limba de instruire), repartizați în sala respectivă. Elevii vor fi repartizați câte unul în bancă, în ordine alfabetică.
 6. Accesul elevilor în sălile de examen este permis în baza actului de identitate cu 15 minute înainte de începerea probei.
 7. Elevii vor semna o declarație, în fiecare zi de examen, până la începutul probei de examen, prin care confirmă că nu dețin asupra lor materiale interzise, ce i-ar favoriza în rezolvarea subiectelor şi cunosc despre faptul că pot fi verificați cu detectorul de metale. Detalii 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un simplu Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de Facebook.