Utilizarea smartphone-urilor si tabletelor este mai răspândită printre liceeni şi studenţi, tinerii până în 35 de ani şi persoanele cu educaţie superioară. Un procent semnificativ dintre utilizatorii de smartphone şi tabletă nu folosesc aceste device-uri pentru a se conecta la Internet.. 12% dintre românii cu vârsta de peste 14 ani deţin un smartphone, iar 5% – o tablet, potrivit studiului sindicalizat res!com realizat de Mercury Research la sfarsitul lui 2013.

Liceenii şi studenţii sunt înaintea altor segmente şi în ceea ce priveşte posesia ambelor gadgeturi, 8% dintre aceştia deţin atât un smartphone cât şi o tabletă, procent aproape de trei ori mai mare faţă de media naţională (3%).

Toate ofertele de studii le gasiti doar aici

Dacă în rândul angajaţilor, doar aproximativ unul din şase deţine un smartphone, procentul elevilor şi studenţilor este mult mai mare, ajungând la 38%. În privinţa tabletelor, de asemenea elevii şi studenţii deţin supremaţia, 14% dintre aceştia au un astfel de device, comparativ cu 9% dintre antreprenori sau 6% dintre angajaţi, noteaza capital.ro.

Deşi penetrarea internetului mobil a crescut în ultima vreme, ca şi vânzările de smartphone-uri şi tablete, a deţine un astfel de gadget nu înseamnă neapărat şi folosirea acestuia pentru a naviga pe Internet. Studiul res!com releva ca 20% dintre posesorii de smartphone nu se conectează niciodată la Internet de pe mobil, în timp ce procentul este şi mai mare pentru posesorii de tablete, ajungând la 43%. Este mai probabil ca tabletele să fie folosite în principal pentru jocuri, dat fiind numărul mare de posesori care nu se conectează la Internet.