Rectorul Universității Libere Internaționale din Moldova (ULIM), academicianul Andrei Galben s-a manifestat, de-a lungul anilor, și în calitate de filantrop, mecenat și sponsor. Despre aceasta se pot convinge vizitatorii blogului său http://agalben.ulim.md, unde, pe lîngă multiplele informații privind activitatea sa managerială și științifică, se pot familiariza și cu cea de filantropie, noteaza Tribuna.

La această rubrică sînt menționate 34 de articole din presă, începînd cu anul 1998, despre mai multe acțiuni de caritate la care a participat sau despre mulțumirile adresate acestuia pentru ajutorul acordat. De aici mai putem afla că Andrei Galben a făcut acte de filantropie pentru cititorii unui ziar, a lansat apeluri către alte instituții superioare de învățămînt de a ajuta orfelinatele din țară, a susținut școli și copiii dotați. De asemenea, el a sprijinit financiar editarea unor cărți, inclusiv a regretatului poet Grigore Vieru, dar și a altor scriitori printre care și Dumitru Matcovschi.

Pentru contribuția adusă la ctitorirea Bisericii „Sfînta Mare Mucenică Ecaterina” din Balți, în anul 2000, a primit Diploma Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Rectorul ULIM a mai inserat aici o galerie foto cu demnitarii moldoveni și cei străinii care au vizitat instituția, dar și ordinele, medaliile, titlurile științifice și mențiunile primite.

Andrei Galben conduce ULIM începînd cu anul 1992. El este autor a peste 400 de lucrări didactico-stiințifice. La 26 decembrie 2008 el a fost decorat de Președintele Vladimir Voronin cu „Ordinul Republicii”.

Adrian Pancu, Tribuna.  foto: vipmagazin.md