Tinerii din R. Moldova nu au mai făcut în acest an coadă pentru a se înscrie la instituțiile de învățământ din România, în baza burselor oferite de statul vecin.

Premierul român, Victor Ponta, a anunțat în cadrul unui briefing de presă organizat la Chișinău că pentru cele cinci mii de burse oferite de București tinerilor din R. Moldova au fost depuse doar 2 800 de cereri, noteaya Ziarul National.

„Problema nu este în majorarea numărului burselor, ci în diversificarea ofertei. Trebuie să oferim posibilitate tinerilor din R. Moldova să studieze la cele mai bune universități din România. Trebuie să-i convingem să rămână în aceste două țări și să nu plece mai departe”, a explicat Ponta, fără a scăpa prilejul să ironizeze pe seama promisiunii făcute de președintele Traian Băsescu de a majora de anul viitor numărul de burse oferit studenților și elevilor din R. Moldova.

Ponta s-a referit și la revenirea postului public de televiziune din România pe micile ecrane din stânga Prutului. „Am convenit cu domnul Leancă să rezolvăm problema revenirii TVR1 în cel mult două săptămâni”, a dezvăluit premierul român.

Mariana Rață, Ziarul National