Un Acord de colaborare ştiinţifică a fost semnat, miercuri, între Academia de Studii Economice din Moldova şi Universitatea Comercial-Economică din Kiev. Acordul prevede cooperare şi schimb academic dintre cele două instituţii cu profil economic.


“Este un eveniment important pentru noi, deoarece pentru un timp am uitat de vecini şi ne-am ocupat de relaţiile noastre cu universităţi din Europa şi SUA. Este vorba despre nou Acord de colaborare, care prevede, înainte de toate, schimb de studenţi, invitaţii reciproce la conferinţe ştiinţifice şi promovarea comună a proiectelor europene”, a declarat pentru OMEGA rectorul Academiei de Studii Economice din Moldova, Grigore Belostecinic.
“Eforturile comune în reformarea studiilor superioare şi în integrarea europeană vor aduce doar rezultate bune”, a menţionat rectorul instituţiei de învăţământ superior din Kiev, Anatolii Mazaraki.
În cadrul ceremoniei de semnare a Acordului cu privire la cooperare a avut loc prezentarea cărţii “Potenţialul demografic şi de muncă” semnată de academicianul, Serghei Pirojkov, care se face cunoscut nu doar în calitate de Ambasador al Ucrainei la Chişinău, dar şi ca un om de ştiinţă. Lucrarea ştiinţifică a fost publicată în 300 de exemplare şi a fost donată bibliotecii ASEM.
OMEGA