Lingua Franca un este centru  din Republica Moldova pentru oportunități educaționale și profesionale oferite tinerilor si adulților. Principalul obiectiv al Centrului Lingua Franca este studierea limbilor moderne.

Lucrăm cu centre de studierea limbilor de peste hotare, ONG-uri  din alte țări și suntem ‘celula’ oficială a Consiliului Europei pentru celebrarea diversității lingvistice (Ziua Limbilor Europene- 26 septembrie ) și totul pentru a oferi  tinerilor în fiecare an oportunități de învățare a limbii engleze/ germane, împărtășirea experiențelor și furnizarea de oportunități de programe de educaționale, traininguri.

Lingua Franca în cifre:

 • Peste 65 de ani de experiență de predare cumulata
 • 53 000 de ore de predare a limbii engleze în grup (național și internațional)
 • 300 de clienti corporativi
 • 10 certificate internaționale
 • 68 de conferințe internationale
 • 80 de webinarii de desfășurate de organizații internaționale de renume (Oxford University Press, Pearson, McMillan)

Sitemul de nivele: Sistemul de nivele este bazat pe Cadrul European Comun de Referință pentru Limbi (CEF).

Nivelurile de bază de la A1 la B2 cuprind vocabularul necesar și gramatica necesară pentru ca studentul să-și poată exprima gândurile corect și coerent în situații zilnice. Studenții își vor îmbunătăți abilitățile de vorbire și scriere.

 

  Nivelul Sesiunea
Nivelele
de bază
A1 A1.1
A1.2
A2 A2.1
A2.2
B1 B1.1
B1.2
B1.3
B1.4
B2 B2.1
B2.2
B2.3
B2.4

Nivelele academice de la C1 la C2 sunt direcționate către achiziționarea unui limbaj mai elevat. Se urmărește o acumulăre a unui vocabularul mai bogat și o deprindere a gramaticii mai complexe. Acest nivel este necesar persoanelor care vor să  studieze sau să lucreze în țările vorbitoare de engleză, precum celor care doresc să lucreze în companii internaționale din Republica Moldova.

Metoda de predare Blended Learning

Blended Learning îmbină învăţarea clasică cu cea online.

Partea clasică constă în lecţii sistematice bine organizate, structurate modular după necesitățile studenților, ce cuprind simulări interne, discuții, dezbaterii, proiecte individuale sau alte activităţi de învăţare mai mult sau mai puțin tradiționale. Studenții nostri nu pierd timpul la lecție scriind exerciții gramaticale sau verificînd tema pentru acasă. Asta o face fiecare student în ritmul propriu de acasă (de pe orice calculator, iPhone sau iPad şi la orice oră) deoarece Blended Learning face posibil accesul nelimitat la resursele on line oferite de profesor. Partea de e-learning constă în folosirea resurselor on line existente, a reţelelor de socializare pentru o mai bună însuşire a materiei de studiu. Partea de e-learning face posibilă aflarea în contact cu profesorul în afara orelor de curs. Astfel se imbunătățește calitatea materialului studiat. Blended learning extinde lecțiile înafara orelor de studiu, încorporează studiul limbii în activitatea cotidiana a studentului, maximizează timpul consacrat studiilor.  Studentul are o motivație sporită și o libertate mai mare in gestionarea timpului alocat studiului.

Studenții care au avut o prezență la ore de nu mai puțin de 70% din numărul total de ore acordate studiului și au susținut cu succes examenul final, vor primi Certificate of Attendance.

Certificatele Lingua Franca sunt recunoscute de Ministerul Educației al Republicii Moldova și corespund rigorilor europene.

Lecțiile la LinguaFranca se desfășoară de 3 ori în săptămînă a cite 90 minute fiecare. În total beneficiați de 44 de ore de studiu intensive. Fiecare semestru se încheie cu o testare orală și una scrisă.

De ce să ne alegeți LinguaFranca?

Toate cursurile sunt predate de traineri certificați internațional cu experiență de predare impresionantă

Numai la noi veți găsi:

 • un stil de predare relaxant și distractiv
 • module clare și bine structurate
 • prezentări whiteboard
 • video și fișiere MP3 autentice
 • corecție instantanee pe tot parcursul lecției
 • link-uri interactive (pentru  a consolida materialul studiat și a vă verifica on-line)
 • acces la material exclusive complementare  cursului plasate intr-un grup inchis și updatate permanent.

 

Lingua Franca in poze
https://www.facebook.com/linguafranca.md/photos

Adresa: A. Puskin 26, etajul 3, MD 2012, Chisinau,
GSM: (+373) 60090007 Veronica
Tel:     (+ 373) 22-844-686
E-mail: info@linguafranca.md
https://www.facebook.com/linguafranca.md