maia-sandu11

Cei care iau note negative la sesiunea de bacalaureat, sau îl pică din alte motive, însă sunt admişi prin metode ilegale la universitate, nu îşi vor primi diploma de licenţă. Avertismentul a fost făcut aseară de către ministrul educaţiei, Maia Sandu în cadrul emisiunii Politica de la tv7.

“Noi vom contrapune datele fiecărui candidat care pretinde la diplomă la licenţă cu datele şi perioada eliberării diplomei de bacalaureat. În cazul în care nu va corespunde fie acea perioadă de minim trei ani, fie vom depista că persoana respectivă are note negative la BAC, pur şi simplu îi va fi refuzată cererea de a primi diploma şi atunci trei ani vor fi irosiţi în zadar”, a declarat ministra.

Sandu a mai spus că în acest an nu au existat nici presiuni în pregătirea examenului de bacalaureat, chiar dacă s-au păstrat camerele video, care în opinia ministrei şi-au arătat eficacitatea anul trecut. La fel, la probe sunt prezenţi observatorii şi asistenţii delegaţi de minister. Totodată, în acest an este utilizat detectorul de metale, care este folosit doar la cei suspectaţi de copiat.

La ce facultate vrei sa studiezi?

În acelaşi timp, cei care vor fi prinşi că copiază la examen, vor avea lucrări anulate şi la celelalte probe, chiar dacă acolo nu au copiat. La fel ministra a atenţionat încă odată că, nu are rost să se dea bani pentru a copia la examene, deoarece aceasta nu va folosi la nimic. În acelaşi timp, cei care nu vor reuşi nici din a 3-a tentativă să susţină BAC-ul, vor putea opta pentru studii la o şcoală profesională. Detalii pe deschide.md

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un simplu Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de Facebook.