Consiliul National al Tineretului din Moldova (CNTM) anunta concurs de selectare a 3 voluntari pentru stagiu de 6 luni in cadrul Asociatiei Millenium, Romania.

Perioada stagiului: 1 mai – 1 noiembrie 2009.

Vrei sa fii reporter in Romania?

Ai posibilitatea sa creezi, impreuna cu alti voluntari, filme documentare despre viata cotidiana, cultura, traditiile, miturile si legendele satului romanesc. In timpul stagiului vei participa in viata publica a comunitatii, de a lua interviuri si a modera discutiile publice. Lunar vei participa in organizarea prezentarilor publice ale materialelor create.

Sau crezi ca poti propune idei ce ar dezvolta buna vecinatate?

Vei putea identifica, impreuna cu alti voluntari, interventiile necesare pentru sporirea increderii, a nivelului de comunicare si prevenirea conflictelor intre vecini. Astfel, impreuna cu partenerii locali, institutiile publice si agentii economici, vei contribui la crearea, dezvoltarea si mentinerea unor spatii comune precum: parcuri, spatii de agrement pentru copii, spatii verzi, etc. Mai mult, impreuna cu alti voluntari, vei putea propune spre implementare propriile idei pentru a creste nivelul de constientizare  a importantei respectului fata de proprietatea publica si fata de cei din jur.

Organizatia gazda iti ofera:

* Cazare
* Alimentare
* Bani de buzunar (60 euro/luna)
* Achitarea serviciilor de telefon mobil si Internet
* Posibilitatea de a elabora si implementa propriile activitati
* Posibilitatea de a calatori cu scopul explora cultura si traditiile in diferite regiuni ale Romaniei
* Lectii de limba romana pentru voluntarii care nu o poseda

Cerintele fata de voluntari:

* Virsta cuprinsa intre 18 si 30 ani,
* Cunoasterea limbii engleze (cel putin la nivel de comunicare). Cunoasterea limbii romane va fi un avantaj.
* Disponibilitate de a lucra 4-5 ore pe zi, 5 zile pe saptamina, cu orientare spre atingerea obiectivelor
* Interes pentru desfasurarea activitatilor in comunitatile istorice din  regiunile Maramures, Transilvania, Moldova.
* Capacitate de se adapta situatiilor si de a depasi greutatile (voluntariatul nu este o vacanta, ci o posibilitate de a te perfectiona)

Daca esti cointeresat, trimite CV-ul si scrisoarea de motivare in limba engleza pina la data de 9 februarie 2009 la adresa electronica info@cntm.mdAceastă adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. , adresa postala Casa Presei, str. Puskin 22, oficiu 518, sau numarul de fax: (022) 235175.

Pentru mai multe detalii, contacteaza-ne la numerele de telefon: (022) 233088, 235175 sau adresele electronice info@cntm.mdAceastă adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. si cntm_corespondenta@yahoo.comAceastă adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. . Persoana de contact – Margarita Kotenko, Secretar General.