Pentru anul de învăţământ 2014-2015, instituţiile din Moldova propun cele mai multe locuri pentru drept şi medicină, arată datele Ministerului Muncii.

Cele mai multe locuri la buget, 1250 la număr, au fost oferite de şcolile profesionale pentru meseria de lăcătuş mecanic pentru întreţinerea şi repararea automobilelor. De asemenea, şcolile de meserii au nevoie de peste 900 de tineri pentru meseria de bucătar şi de 850 pentru cea de tencuitor, anunta Publika.

admit

Colegiile au fost mai generoase cu locuri la buget pentru domeniul medicinei şi au oferit 755 de locuri. La specialitatea informatică şi contabilitate vor fi oferite 200 de burse. În acelaşi timp, candidaţii la admitere trebui să ştie că mai puţin de 25 de locuri sunt alocate pentru meserii ca cizmar, lăcătuş mecanic şi recepţioner. În colegii, sunt doar 4 burse pentru canto, 8 pentru dirajare corală şi 5 pentru farmacie

În învăţământul universitar cele mai multe burse sunt oferite la medicină-335. Urmează facultatea de filologie cu 285 de locuri şi cea de limbi moderne cu 215 locuri. Trei locuri sunt pentru compozitor, patru pentru muzicolog şi cinci pentru pictor. De asemenea, absolvenţii, care vor studia cu taxă, vor găsi cele mai multe locuri la specialităţi precum dreptul, contabilitatea şi administrarea afacerilor.