Aproape 800 de studenţi de la Univeristatea de Stat din Moldova au fost exmatriculaţi de la începutul acestei luni. Administraţia universităţii spune că au fost daţi afară cei care au multe restanţe şi nu au frecventat orele.

La Facultatea de Drept din cadrul Universităţii de Stat acum învaţă 5.000 de studenţi. Recent, aproape 300 de tineri, care îşi făceau studiile în bază de contract, au fost exmatriculaţi din cauza notelor proaste. Asta chiar dacă instituţia a pierdut peste două milioane de lei.

“Da, ne pare rău că într-adevăr, la universitate nu ajung mijloace financiare, dar asta nu înseamnă că trebuie să-i trecem cu orice preţ”, a declarat decanul Facultăţii de Drept, Gheorghe Avornic.

Profesorii spun că examtricularea studenţilor neresponsabili le facilitează activitatea.

“Exmatricularea este un proces obiectiv şi necesar. Oamenii nu trebuie să ocupe locul dacă nu fac faţă”, consideră un profesor universitar.

“În situaţia în care studentul nu frecventează orele, în situaţia în care el nu doreşte sau nu are posibilităţi să însuşească materia este mai uşor pentru profesor ca aceşti studenţi să fie daţi afară”, a menţionat an alt profesor.

Colegii studenţillor exmatriculaţi consideră că decizia administraţiei este prea dură.

“Eu cred că ar fi cazul să li se mai ofere o şansă. În mod sigur eu mi-aş dori ca colegii mei să nu fie examtriculaţi”, sunt de părere studenţii.

În universtităţile din Moldova învaţă acum peste o sută de mii de studenţi. Sursa: Publika