Viceministrul educaţiei, Loretta Handrabura

Studenţii care îşi fac studiile la buget riscă să-şi piardă locurile în cazul în care nu vor obţine o medie înaltă la sfârşit de an. Locurile eliberate vor putea fi ocupate de către studenţii care învață cu bani, dacă vor avea rezultate bune, transmite Info-Prim Neo cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei.

Ministerul Educaţiei a venit cu o propunere către instituţiile de învăţământ superior de stat să anunţe la concurs, după fiecare sesiune de vară, locurile cu finanţare bugetară, începând cu sesiunea de examinare din vara anului 2012, pentru persoanele înmatriculate în sesiunea 2011. Astfel, ministerul îşi propune să stimuleze şi să motiveze studenţii cu performanțe academice înmatriculați la studii superioare de licență, ciclul I.

Viceministrul educaţiei, Loretta Handrabura, a declarat că implementarea proiectului va contribui la realizarea unui management eficient al calității în învățământul superior din republică, în conformitate cu normele internaționale. Concursul nu va viza categoria studenţilor orfani şi a celor cu dizabilităţi de gradul I şi II de invaliditate.

Ministerul Educaţiei, de comun cu ministerele de resort, vor verifica corectitudinea organizării concursului la locurile cu finanţare bugetară după fiecare sesiune de examene.

Potrivit Ministerului Educaţiei, pentru anul de studii 2011-2012 au fost preconizate circa 9800 de locuri la universitate contra plată şi circa 5400 de locuri la buget. Media în baza căreia candidaţii au obţinut finanţare bugetară pentru studii diferă de la o facultate la alta, în dependenţă de locurile stabilite şi în funcţie de numărul de candidaţi.  Sursa Info Prim Neo