Din 1 iunie, îşi încep activitatea taberele cu sejur de zi, care vor găzdui aproape 4.000 de copiii. În ţară vor fi deschise în jur de 60 de astfel de tabere. Consultantul principal al Direcţiei învăţământ general din cadrul Ministerului Educaţiei, Daniela Cotoviţcaia, a declarat pentru IPN că, din 4 iunie, îşi încep activitatea şi 75 de tabere cu sejur complet, care vor găzdui în jur de 60 de mii de copii.

Costul unei zile de odihnă în taberele cu sejur de zi este de 137 de lei, iar în cele cu sejur complet, în jur de 175 de lei. 25% din totalul biletelor se oferă gratuit, iar restul se comercializează doritorilor cu 20% din cost.

Bilete gratuite sunt oferite copiilor din familiile beneficiare de ajutor social, monoparentale sau cele cu mulţi copii, copiilor părinţii cărora au participat la luptele de la Nistru, la războiul din Afganistan, la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobâl etc. Au parte de bilete gratuite şi copiii care au demonstrat performantă, scrie Adevarul.

Elevii din şcolile-internat se vor odihni gratuit în taberele selectate de către administraţia instituţiilor, în baza bugetelor stabilite.

Şefa interimară a Direcţiei educaţie, tineret şi sport a municipiului Chişinău, Rodica Guţu, a spus, la şedinţa operativă a Primăriei, că în municipiul Chişinău vor activa 23 de tabere cu sejur de zi, care vor găzdui peste două mii de copii. 375 de copii vor beneficia de bilete gratuite. Costul unui sejur de 15 zile va fi de 1.160 de lei. Părinţii vor plăti doar 232 de lei. Pentru taberele cu sejur de zi în care vor merge elevii Şcolii auxiliare nr. 7 şi ai Liceului cu profil tehnologic pentru copii slab văzători, în total 70 de copii, cheltuielile vor fi acoperite integral din bugetul municipal.

În cele trei tabere cu sejur complet aflate la balanţa Direcţiei educaţie din sectorul Botanica şi Centru, se vor odihni peste cinci mii de copii, dintre care 790 vor beneficia de bilete gratuite. Taberele arendate vor putea propune activităţi de asanare pentru peste şase mii de copii, dintre care o mie vor beneficia de bilete gratuite.

Suma alocată este de peste 8,7 milioane de lei.