Compania Samsung inregistreaza probleme care ar putea sa o scoata din lupta pentru suprematie pe piata smartphone-urilor. Sud-coreenii tocmai au inregistrat prima scadere de profit trimestrial in doi ani de zile.

Informatia a fost data vineri de companie, aceasta scadere a profitului fiind pusa de specialisti pe seama scaderii numarului de smartphone-uri vandute, scrie cnet.com. Exporturile lor au scazut usor, iar profitul operational a inregistrat o scadere cu 18%.

Cei de la Samsung au spus anterior ca prima jumatate a anului curent va fi una destul de slaba pentru ei. Rivalii de la Apple, HTC si Blackberry nu pot decat sa se bucure de aceste vesti. Astfel, Samsung incepe sa piarda teren pe segmentul telefoanelor performante, in timp ce producatori precum ZTE SAU Huawei, care produc smartphone-uri mai ieftine, absorb din ceea ce pierde Samsung, scrie ziare.com.

O asemenea situatie este cauzata de faptul ca utilizatorii se intorc tot mai mult spre telefoanele ieftine. Din aceasta cauza, concurenta este tot mai acerba intre companiile producatoare.

Cei de la Samsung mai pot creste pe piata terminalelor de tip smartphone-tableta (denumite “phablet”), segment pe care rivalii de la Apple nu au niciun produs. In plus, compania sudcoreeana vrea sa introduca noi caracteristici tehnice precum tehnologia S Pen sau “multitasking”, cu care ei spera sa acapareze piata.