Astazi, toate tarile au marfuri in magazine si totusi valoarea dolarului e diferita de la o tara la alta, noteaza portalul mixtuff, citata de ziare.com, care ofera cateva exemple:

Chisinau – poti cumpara cu un dolar: 3 paini, o sticla cu apa potabila de 3 litri, 800 gr de benzina, o bere de 0.5l.

Cambodgia – cu un dolar, poti cumpara la alegere: 2 halbe de bere sau doua delicioase broaste prajite cu ghimbir. La fel cu un dolar, poti spala ecologic un kilogram de rufe, la spalatorie.

Austria – O chifla din cereale integrale. Atat. In plus, daca ai intrat in magazin pentru o singura chifla, vanzatorul te priveste piezis.

Filipine O portie de peste prajit sau 28 tigari de calitate sau 4 litri de apa potabila.

Danemarca – Un litru de lapte sau o felie de paine proaspata – la alegere.

Ungaria – La Budapesta, cu un dolar cumperi o inghetata populara, 4 mere mici sau un burger, un ziar sau 1/2 ora parcare in centrul vechi.

Turcia – Poti sa alegi intre: un bilet de autobuz (numai dus), o ceasca de ceai, 2-3 ziare, un kilogram de portocale sau de mere, o jumatate kilogram de banane, 2 sticle de apa plata (cate 0,5 litri), 2 paini.

Italia – O sticla de vin ieftin, 1 kg spaghetti, 6 sticle apa minerala si un antinevralgic, special pentru a calma durerea de cap care apare mereu dupa vinul ieftin.

Detali pe Topbrands