Prima probă de examen din cadrul sesiunii de bacalaureat 2023 are loc astăzi, 2 iunie, în 57 de centre de bacalaureat din întreaga țară.

3217 candidați care au studiat în clasele cu predare în limbile minorităților naționale scriu, începând cu ora 09:00, proba de examen la Limba și literatura română.

Șase dintre candidații înscriși la examen au obținut nota „10” (zece), din oficiu, la această probă, în baza premiilor obținute în cadrul Olimpiadei Republicane la Limba și literatura română (alolingvi), ediția 2023.

În cadrul adresării către candidații la studii, ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, a vorbit despre importanța menținerii unor rigori înalte de obiectivitate și corectitudine.

„În anul curent se împlinește un deceniu de când examenul național de bacalaureat se desfășoară, la fiecare etapă, cu monitorizare video. În fiecare sesiune de examene organizată în această perioadă, Ministerul Educației și Cercetării, împreună cu Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare, cadrele didactice și manageriale implicate în proces au asigurat o evaluare corectă a tuturor candidaților. Standardele înalte de corectitudine și transparență contribuie la creșterea nivelului de pregătire a absolvenților de liceu și implicit, calitatea profesioniștilor care acced pe piața muncii”, a menționat Anatolie Topală.