Un student din municipiul Chişinău a fost reţinut în flagrant delict de către oamenii legii, fiind suspectat de trafic de influenţă, anunță Centrul Anticorupție.

Sub pretextul că ar putea influenţaя membrii grupurilor de lucru din cadrul Agenţiei de Evaluare şi Examinare a Ministerului Educaţiei, responsabili de elaborarea subiectelor pentru examenele la disciplinele „Limba şi Literatura Română”, „Limba Engleză”, „Matematică” şi „Biologie”, tânărul de 17 ani, oferea absolvenţilor claselor a 12-a, „teste de bacalureat 2012”, contra sumei de 150 euro, noteaza UNIMEDIA.

În rezultatul verificărilor efectuate în comun cu Agenţia Evaluare şi Examinare pe lîngă Ministerul Educaţiei, s-a constatat că testele coincid cu cele propuse candidaţilor la sesiunile de bacalaureat în anii precedenţi şi nu au nimic comun cu cele elaborate pentru sesiunea 2012.

CCCEC a iniţiat o cauză penală – „trafic de influenţă”. Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă o pedeapsă cu amendă de la 1000 la 3000 de unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani.

Centrul pentru Combaterea Corupției și Crimelor economice îndeamnă martorii sau victimele unui caz de fraudare a examenelor de BAC, să sesizeze CCCEC la numerele de telefon: 257-278, 257-257.

[youtube]fUw5EpN_n0c[/youtube]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *